Normalt vajer fanen fra Jens Jørgensens grav på Jyllinge Kirkegård, men i julen er fanen forsvundet. (Foto: Anne K. Hansen)

Normalt vajer fanen fra Jens Jørgensens grav på Jyllinge Kirkegård, men i julen er fanen forsvundet. (Foto: Anne K. Hansen)

Kampfane stjålet fra kirkegård

Fanen fra soldatergraven ved Jyllinge Kirke har været væk siden jul. Nu overvejer sognepræsten at gå til politiet

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

"Hvor er vores fane henne?".
Det spørgsmål stilles igen og igen i Jyllinge Kirke i disse dage.
Siden gudstjenesten juledag har fanen fra soldatergraven for Jens Jørgensen været forsvundet, og det bekymrer sognepræst Kaj Bollmann.
"Vi er meget kede af, at nogen har taget fanen fra soldatergraven. Fanen er noget helt særligt, og ved at have den på kirkegården udtrykker vi respekt for traditionen, og vi ærer både Jens Jørgensen, som faldt i 1864, og de danske soldater, der er faldet i kamp siden. Derfor er det ærgerligt, at nogen ikke har kunnet lade den stå i fred," siger Kaj Bollmann til Lokalavisen Egedal. Han håber, at der kan være tale om en fejltagelse.
"Måske har en forbipasserende ville beskytte fanen mod snevejret. Hvis det er tilfældet, vil Jyllinge Kirke gerne have fanen tilbage. Man kan bare sætte den ved kirkedøren, hvis man vil være anonym. Hvis nogen har set nogen gå med en fane i Jyllinge i dagene mellem jul og nytår, vil kirken også gerne have besked," siger byens sognepræst.

Ledt overalt

Kirkens personale og menighedsrådsmedlemmer har uden held ledt over hele kirkegården for at se, om nogen skulle have smidt den et sted.
"Hvis den ikke dukker op indenfor de nærmeste dage, så vil vi melde det til politiet," siger Kaj Bollmann.
Den nuværende, nu stjålne fane er en gave fra Danmarkssamfundet, og den blev indviet 5. september 2009. Har man oplysninger om Jyllinges fane, så kan man træffe Kaj Bollmann på telefon 46 78 81 60

Publiceret 13 January 2011 04:45