En af de anholdte kosovoalbanere efter politiaktionen i Allerød Bymidte tre kvarter efter knivdrabet i Center Sandholm. Foto: Mads Hussing

En af de anholdte kosovoalbanere efter politiaktionen i Allerød Bymidte tre kvarter efter knivdrabet i Center Sandholm. Foto: Mads Hussing

Kosovoalbaner kendt skyldig i drab og drabsforsøg

Af
Af Peter Klar

En 27-årig kosovoalbaner er torsdag ved retten i Hillerød kendt skyldig i såvel mandrab efter straffelovens paragraf 237 som forsøg på manddrab på to afghanere i forbindelse med det store slagsmål i Center Sandholm 7. april 2010.

Kosovoalbaneren var tavs og neutral i sit udtryk, da kendelsen blev læst op.

Strafferammen for paragraf 237 er fængsel fra fem år til livstid. Strafudmålingen finder sted senere i dag.

Kendelsen, der er helt i overensstemmelse med tiltalen, er fundet i enighed mellem nævninger og juridiske dommere, oplyste retsformanden.

Den dræbte 30-årige afghaner fik tre stiklæsioner i bryst- og hjerteregion, heraf det ene direkte i hjertet.

Retten finder, at den omtalte Birkebeiner-kniv har været anvendt til drabet, og lægger til grund, at dna fra såvel den dræbte afghaner som tiltalte er fundet på kniven.

Endvidere svarer skrabespor på afdødes ribben til kniven i en grad, der ifølge retten gør det til indicium.

Der lægges også til grund, at skeden til kniven blev fundet på tiltaltes flugtrute, og at æsken til kniven efterfølgende blev fundet på tiltaltes værelse.

Ifølge rettens afgørelse taler dybden af stiksårene i både den dræbte og sårede for, at tiltalte i begge tiltaleforhold har haft forsæt til drab.

Der lægges også vægt på, at både drabet og drabsforsøget blev set af flere vidner, der direkte har udpeget kosovoalbaneren som gerningsmand.

null

Publiceret 13 January 2011 10:00