Det vælter ind med patienter, der er faldet på glatte fortove og veje og har brækket knogler og led.

Det vælter ind med patienter, der er faldet på glatte fortove og veje og har brækket knogler og led.

Is og sne giver travlhed på skadestuen

Antallet af patienter med brækkede knogler og led er steget betydeligt i takt med vintervejret. De mange ugers travlhed og ekstra ventetid fortsætter noget tid endnu

Af
Af Anne Schøning Christensen

Uger med is og sne har sendt personalet på landets skadestuer på overarbejde. Det vælter nemlig ind med patienter, der er faldet på de glatte fortove og veje og har brækket knogler og led. På skadestuen på Gentofte Hospital fortæller ortopædkirurgisk overlæge, Gertrud Korsgaard, at antallet af patienter med brækkede håndled, skuldre og ankler er steget betydeligt i takt med vintervejret. "Vi har haft meget travlt. Især da sneen tøede, efterfølgende frøs til igen og blev til et tykt lag is", siger Gertrud Korsgaard, der ikke kan komme med et bud på, hvor mange ekstra patienter vintervejret har tilført skadestuen i Gentofte. "Men der er tale om betydeligt flere, end vi normalt har", siger hun.

Længere ventetid

Normalt er det ifølge overlægen børn, der står for langt de fleste faldulykker. Men mens vinteren har stået på, er det primært de voksne og ældre borgere, der har været en tur forbi skadestuen. "De mange ekstra patienter har betydet, at vi har haft længere ventetid på behandling i skadestuen. Der er ikke ressourcer til at kalde ekstra personale ind", siger Gertrud Korsgaard. Og både patienter og personale må væbne sig med tålmodighed. De mange ugers travlhed fortsætter noget tid endnu. "Vi har haft travlt, mens vinteren har stået på. Men vi får også travlt bagefter, da de mange tilskadekomne patienter efterfølgende skal til tjek. Derfor har det været nødvendigt at oprette ekstra tider. Så vi må klø på noget tid endnu", siger overlægen.

null

Publiceret 14 January 2011 10:00