Ny folketingskandidat vil kæmpe mod udkanten

Den konservative folketingskandidat Rasmus Mahler frygter at Frederikssund Kommune bliver en del af det såkaldte udkantsDanmark

Det gælder om at undgå, at Frederikssund bliver en del af udkantsdanmark.
Man skal føre valgkamp på hvad man selv mener, ikke på at være negativ over for modparten. Borgerne skal selv tage et ansvar for samfundsudviklingen. Og så skal der kæmpes mod alle forsøg på at indskrænke ytringsfriheden.
Sådan lyder nogle af de mest markante politiske standpunkter, som Rasmus Mahler har.
Alt tyder på at Rasmus Mahler, der bor i Slangerup, er den nye folketingskandidat i Frederikssund-Halnæs-kredsen.

Eneste kandidat

Torsdag, efter avisens deadline, skal de to partiforeninger nemlig finde en afløser for Kjeld Haslund, der er flyttet til Bornholm og derfor ikke genopstiller som kandidat.
På forhånd er Rasmus Mahler indstillet af bestyrelsen, og der ser ikke ud til at være andre kandidater på banen.
Rasmus Mahler er 34 år gammel og bor sammen med sin kone Lene og to børn i Slangerup.
Han arbejder som IT Business Manager og IT Projektleder for Codan.
Spørger man Rasmus Mahler om hvordan den politiske interesse opstod forklarer han, at den egentlig altid har været der.

Hjulpet af marxismen

I gymnasietiden var det mest verdenspolitik, der optog ham, og først på universitetet blev han for alvor bevidst om ideologierne.
Ironisk nok var det studierne af den marxistiske ideologi, der for alvor sporede Rasmus Mahler ind på det konservative værdisæt.
Først for at par år siden blev Rasmus Mahler medlem af det konservative Folkeparti. Han stillede op til det seneste byrådsvalg, dog uden at blive valgt.

Ideologi er vigtig

Da Rasmus Mahler, der sidder i den konservative partiforenings bestyrelse blev opfordret til at stille op til folketingsvalget valgte han efter en kort betænkningstid at stille op.
Rasmus Mahler har blandt andet en universitetsgrad i filosofi. Måske er det derfor han har en lidt filosofisk holdning til sit folketingskandidatur:
?Magten er ikke interessant i sig selv. Jeg vil gerne spille en politisk rolle, men det er ikke afgørende for mig, hvordan,? pointerer han,
Til gengæld er ideologi vigtig for ham:
?Jeg er nok lidt ideologisk. Min gamle partiformand (Poul Schlüter, red.) sagde jo, at ideologi er noget bras. Men jeg mener jo stadig, at der skal være lidt ideologi?.
Ramus Mahler erkender dog, at det godt kan være svært at holde helt fast i ideologien, hvis man skulle blive valgt.
Så vil kompromisser og den politiske hverdag melde sig:
?Men jeg bliver altså ikke socialdemokrat i morgen?, fastslår han.

På vej mod udkanten

Et af de lokale fokusområder er udviklingen for Frederikssund Kommune, der bekymrer Rasmus Mahler. Han synes, der er tendenser til at Frederikssund Kommune er ved at blive en del af det såkaldte Udkantsdanmark.
Det er blandt andet udviklingen inden for trafikpolitikken og på sygehusområder, der går den gale vej.
Rasmus Mahler understreger, at det ikke de politiske beslutninger, der træffes han er imod, men grundlaget for dem, han synes er forkert:
?Der kan være rigtig gode organisatoriske grund til for eksempel at placere et supersygehus i Hillerød. Beslutningen skal bare være truffet _ud fra de gode argumenter. Men i dag er det andre ting, der afgøre, hvordan der stemmes og det er ærgerligt,? mener Rasmus Mahler.
Rasmus Mahler er ikke imod at man for eksempel centraliserrer sygehusvæsenet. Det kan der være gode grunde til.
Han mener dog, at det er vigtigt, at man i det store billede ikke ender med at gøre områder som for eksempel Frederikssund Kommune til udkantsområder ved at flytte alle funktioner væk.

Hockey og AGF

Ud over at være folketingskandidat er Rasmus Mahler nok i Slangerup bedst kendt for mange års engagement i Slangerup Skater Hockey Klub. Han har tidligere været træner, men nøjes nu med at spille, når tiden tillader det.
På fodboldfronten kan man ikke beskylde Rasmus Mahler for at gå efter de nemme point ved at holde med enten Brøndby, FCK eller FIK. Han har en århusiansk baggrund og følger derfor stadig AGF i tykt og tyndt.

Publiceret 19 January 2011 11:00