Antallet af dårligere betalere steg sidste år, og hos Debotor Registret forventer man, at flere vil komme til i 2011. Modelfoto

Antallet af dårligere betalere steg sidste år, og hos Debotor Registret forventer man, at flere vil komme til i 2011. Modelfoto

Vi skylder penge væk som aldrig før

Danskernes gæld eksploderede sidste år - og den kedelige udvikling fortsætter i 2011, vurderer ekspert

Af
Martin Warming

Martin Warming

Danskernes gæld er eksploderet i 2010, og de dårlige betalere er blevet endnu dårligere. Den samlede gæld er nu på 4,4 milliarder kroner – en stigning på 38 procent siden 2009, og dermed er danskernes gæld på sit højeste niveau nogensinde.

Debitor Registret har gennem det seneste år oplevet et regulært boom i antallet af ubetalte regninger, og de dårlige betaleres samlede gæld er steget markant med 1,2 milliarder kroner i løbet af de seneste 12 måneder. 

"Beløbet er historisk højt og et tydeligt tegn på den udvikling, vi har set henover hele 2010. De dårlige betalere bliver dårligere. De bliver registreret med flere ubetalte regninger på højere beløb. Denne udvikling forventer vi desværre vil fortsætte i det kommende år," fortæller Birger Baylund, der er administrerende direktør i Debitor Registret.

Hver skyldner er i gennemsnit registreret med 28.525 kroner mod 22. 486 kroner året før. Det er en stigning på hele 27 procent.

Flere dårlige betalere i 2011
Det er ikke kun gælden, der er blevet større - der er samtidig kommet flere skyldnere til i 2010. Knap 10.000 personer eller virksomheder, der ikke var registreret for et år siden, er i dag registreret som dårlige betalere - og denne udvikling forventer Debitor Registret vil fortsætte.

"Med det antal fogedsager, der ligger og venter på at blive behandlet, og det antal inkassosager, som inkassobureauerne modtager, siger vores prognoser, at der vil komme langt flere dårlige betalere her i slutningen af finanskrisen. Vi forventer at få helt op til 20.000 nye dårlige betalere i 2011 – eller dobbelt så mange som i 2010," forudser Birger Baylund.

Om Debitor Registret:

Debitor Registret A/S er Danmarks næststørste skyldnerregister med indberetninger fra flere end 17.500 virksomheder. Debitor Registret blev etableret i 2004. Debitor Registret registrerer både private og virksomheder. For at blive indberettet til Debitor Registret skal ens gældspost være på mere end 1.000 kroner, man skal skriftligt have erkendt den overforfaldne gæld, eller der skal være taget retsligt skridt i sagen. Debitor Registret er underlagt Persondataloven samt Datatilsynets inspektioner.

Publiceret 19 January 2011 08:41