"Det handler om, at det skal være sjovt at lære noget - det skal ikke kun være surt slid," sagde Børn og Unge rådmand Jacob Bundsgaard Johansen, da han tog imod de unge Danmarksmestre i Matematik i byrådssalen

Aarhuselever er de bedste til matematik

Ikke bare en, men hele tre aarhusianske skoleklasser mødte onsdag op på rådhuset for at blive hyldet som Danmarksmestre i Matematik

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

"Det er fantastik flot, det I har præsteret. Og som politiker med ansvar for skoleområdet er det med slet skjult stolthed, at jeg er her i dag. I har jo ryddet samtlige priser," lød det muntert fra Børn og Unge rådmand Jacob Bundsgaard Johansen, da han onsdag tog imod 1.b fra N. Kochs Skole, 6.a fra Søndervangsskolen og 7.x fra Katrinebjergskolen i byrådssalen på Aarhus Rådhus.
Til sammen gjorde de tre Aarhus-skoler rent bord og vandt samtlige kategorier i den landsdækkende konkurrence, Matematikkens Dag, om at blive Danmarksmestre i matematik.
450 skoler fra hele landet har deltaget i konkurrencen, hvor elevernes materiale og opgaveløsninger er bedømt efter matematisk indhold, kommunikation og kreativitet.
De yngste elever og eleverne på mellemtrinnet tog matematikken med ud i naturen, mens de ældste elever satte fokus på matematikken i trafikken.
"Jeg er sikker på, I får en gylden fremtid. I har vist kreativitet, faglige færdigheder og at I kan samarbejde," roste rådmanden eleverne, inden de fik overrakt deres præmier, der ud over et Lego Technic-sæt til hver klasse bestod af elektroniske afstandsmålere til de to store klasser, så de kan fortsætte med at lave udematematik, samt en kasse med forskellige brætspil til den yngste klasse.
Bag konkurrencen står Danmarks Matematiklærer-forening.

null

Publiceret 20 January 2011 09:00