Det ser slemt ud med antallet af hullede veje og stier på grund af to kolde vintre. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Det ser slemt ud med antallet af hullede veje og stier på grund af to kolde vintre. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Masser af farlige huller i veje og cykelstier

To hårde og kolde vintre i træk har sat sine spor på veje, cykelstier og fortove i Gentofte. Selv om kommunen endnu ikke har et overblik over omfanget af frostsprængningerne, er der penge til, at hullerne kan blive lappet

Af
Af Anne Schøning Christensen

Det går hårdt ud over veje, cykelstier og fortove, når sneen falder og frosten bider.

I Gentofte er kommunens Park- og vejafdeling i øjeblikket ved at danne sig et overblik over omfanget af hullerne, som den lange og frostkolde vinter har forårsaget.

"Sidste år så det slemt ud med antallet af huller. Men i år ser det nok værre ud. To hårde og kolde vintre i træk i har sat sine spor på veje og cykelstier", siger Niels Christian Koefoed, der er park- og vejchef i Gentofte Kommune.

Da asfalten stadig er kold, er det kun de værste huller i det overordnede vejnet, som kommunen er gået i gang med reparere. De mindre huller og veje må vente, til det varmere vejr bliver mere stabilt.

"Hvis den nye asfalt skal binde ordentligt, så skal vejene tørres op og smøres med asfaltbindemiddel. Og det er endnu ikke muligt at nå de temperaturer, der skal til for at lægge det slidlag", siger Niels Christian Koefoed.

Ifølge park- og vejchefen er det de gamle og udslidte veje, der er hårdest ramt. Her er vandet trængt ned i sprækkerne, frosset til og har dannet slaghuller. Flere steder ligger fliser og brosten løst og skævt på fortovene, men de vil i mange tilfælde falde på plads af sig selv, når frosten er helt væk.

Der er penge

Helt præcist hvor mange veje, stier og fortove, der er ramt af frostsprængningerne, er ifølge Niels Christian Koefoed for tidligt at sige noget om. Hvor meget det vil koste kommunen at reparere de mange huller, kan park- og vejchefen heller ikke komme med et bud på endnu.

Men i modsætning til mange andre veje i landets øvrige kommuner, ser det ud til, at hullerne i Gentofte vil blive lappet.

"Som det ser ud nu, er der penge til at reparere dem. Kommunalbestyrelsen har afsat 6 millioner kr. til at lægge helt ny asfalt og 11 millioner kr. til at udføre reparationer på veje, cykelstier og fortove", siger Niels Christian Koefoed.

Gentofte Kommune modtager årligt mellem 1.100 og 1.200 henvendelser fra borgerne, der gør opmærksom på hullede veje og stier.

Kommunen er i øjeblikket i gang med at indføre et elektronisk system, der skal gøre det nemmere at afgive sin anmeldelse.

null

Publiceret 20 January 2011 07:00