Forretningsudvalget besluttede tirsdag aften at pege på Vest 1-grunden som den bedste placering til regionens nye superhospital. Arkivfoto

Forretningsudvalget besluttede tirsdag aften at pege på Vest 1-grunden som den bedste placering til regionens nye superhospital. Arkivfoto

Beslutningen er truffet:

Her skal superhospitalet bygges

Politikerne i Region Hovedstaden er blevet enige om, hvor regionens nye superhospital skal bygges

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det bliver borgerne i Hillerød syd, der får Region Hovedstadens nye superhospital som ny nabo.

Forligspartierne bag hospitalsplanen - der består af Venstre, Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre - blev i sidste uge enige om, at det bedste sted at placere det nye hospital, er ved Overdrevsvejen på den såkaldte Vest 1-grund - og det samme blev resultatet, da Forretningsudvalget i Region Hovedstaden holdt møde tirsdag aften.

Dermed er placeringen af hospitalet blot en formssag, når Regionsrådet holder møde på tirsdag, og den eneste, der nu kan spænde ben for Vest 1-grunden, er miljøministeren.

Se indslag: Hvem får superhospitalet i baghaven?

Et af kravene til placeringen af det nye superhospital er nemlig, at det skal ligge stationsnært (højest 600 meter fra en station), men Vest 1-grunden ligger længere væk, og derfor skal miljøministeren give dispensation til byggeriet.

Se superhospitalets placering nederst i artiklen

"Vi har lagt vægt på Hillerød Kommunes ønske om, at hospitalet skal bygges på Vest 1-grunden. Vi skal have et tæt samarbejde med kommunen om byggeriet, og derfor er det vigtigt, at vi lytter til de lokale politikere og deres ønsker," siger Bent Larsen, der er gruppeformand for Venstre i Regionsrådet.

"Den bedste løsning"
Der var tre mulige grunde med i opløbet om at skulle huse det nye superhospital - henholdsvis syd for Ny Hammersholt (Øst 1), nord for overdrevsvejen (Vest 1) og vest for Ny Hammersholt (Alternativ 2) - men Hillerød Kommune har for lang tid siden meldt ud, at man helst ser det nye hospital bygget på Vest 1-grunden på markerne ved Hillerød Kræmmermarked mellem Kildedalen/Favrholmvænget og Overdrevsvejen. 

Bent Larsen er dog heller ikke selv i tvivl om, at Vest 1-grunden er den bedste løsning.

Se superhospitalets placering nederst i artiklen

"Den ligger tæt på både S-togsnettet, Lokalbanen og Overdrevsvejen - så infrastrukturen er i orden. Samtidig
slipper vi for at skulle ødelægge den pragtfulde landsby Ny Hammersholt og de naturskønne områder, der ligger der," siger Bent Larsen.

Glad borgmester

Borgerne i området er bekymrede over udsigten til at få et stort hospital bygget i deres baghaver - men det behøver de ikke at være, mener Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).
"Jeg kan da godt forstå, at borgerne i blandt andet Kildedalen og Favrholmvænget bekymrer sig, men det synes jeg ikke, at det er grund til. De bor et dejligt sted, og det vil de også gøre, når hospitalet står der. Vi skal nok passe på de miljømæssige værdier, der er i området," lover borgmesteren.

Se superhospitalets placering nederst i artiklen

Hospitalsbyggeriet åbner samtidig op for en bymæssig udvikling af området i form at erhverv, let industri og nye boliger, og Kirsten Jensen mener, at hospitalet kan være med til at gøre området endnu mere attraktivt i fremtiden.

"Der kommer en masse nye arbejdspladser til området, og det vil formentlig være med til at gøre det endnu mere attraktivt, så jeg synes ikke, at man skal bekymre sig så meget," siger borgmesteren.
 

null

Publiceret 26 January 2011 09:41