Over 2700 elever og 190 lærere på folkeskoler, produktions- og tekniske skoler har deltaget i undersøgelsen om møde med trafikofre.

Over 2700 elever og 190 lærere på folkeskoler, produktions- og tekniske skoler har deltaget i undersøgelsen om møde med trafikofre.

Unge påvirkes af trafikoffer-besøg

Mere end 7.500 elever fra Østjylland har mødt et trafikoffer, og mødet påvirker de unge, viser undersøgelse

Af
Af Andreas Bo Jensen

Ulykkesstatistikken taler sit tydelige sprog. De 15-24-årige danskere udgør 11% af befolkningen, men er involveret i 22% af alle dødsulykker i trafikken.

Unge er voldsomt overrepræsenteret til trods for, at netop unge og deres trafikvaner har været på Rådet for Sikker Trafiks dagorden i flere år.

En ny undersøgelse viser dog, at et møde med trafikofrene påvirker de unge, og de får trafiksikkerheden sat i perspektiv.

Ambassadører fortæller

Rådet for Sikker Trafik, der tidligere hed Rådet for Større Færdselssikkerhed, vil på basis af undersøgelsen fremover skrue markant op for antallet af trafikoffer-besøg på skoler og ungdomsuddannelser.

Besøgene varetages af Sikker Trafik Lives ambassadører, som er unge mennesker, der har oplevet trafikulykker på egen krop eller sjæl.

Det kan altså være unge, som sidder i kørestol, mødre, brødre eller venner til én, som har mistet livet i en trafikulykke.

I 2010 mødte 42.000 elever en ambassadør, og målet er, at det tal i 2013 rammer 58.000.

En ny undersøgelse af Sikker Trafik Live viser, at det personlige møde mellem trafikofre og elever på landets skoler har stor effekt på de unges holdning til, hvordan de bør opføre sig i trafikken. 81% af eleverne i folkeskolen siger, at besøget vil få dem til at passe bedre på sig selv i trafikken. På produktions- og tekniske skoler var det tilsvarende tal 72%.

Publiceret 30 January 2011 06:00