Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

Nyt erhvervsprojekt skal skabe 400 jobs i Nordsjælland

Fem kommuner med i projekt der skal tiltrække 400 arbejdspladser til Nordsjælland

Af
Af Peter Mailand

15-20 internationale virksomheder og 400 – 660 arbejdspladser i Nordsjælland. Det er målet for et nyt tværkommunalt projekt, som skal lokke udenlandske virksomheder til København og Nordsjælland.
Bag projektet står erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity, sammen med Rudersdal Kommune og en række andre kommuner i Nordsjælland.
Formålet er at skabe 400 – 660 jobs ved at tiltrække 15-20 udenlandske virksomheder til regionen, fortæller Søren Hyldgaard (V), der er formand for Erhvervs- og Beskæftielsesudvalget i Rudersdal Kommune.
"Det handler ikke om, hvorvidt virksomhederne placerer sig i Rudersdal, Lyngby, Furesø eller Hørsholm, men i hovedstaden frem for i Stockholm, Oslo eller Helsinki," siger han.
Søren Hyldgaard ser et stort potentiale i projektet der løber over tre år.
"Udenlandske erhvervsvirksomheder har stor betydning for væksten. Og selvom de kun udgør 1 % af alle virksomheder står de for 18 % af alle ansatte og hele 28 % af Danmarks eksport. Udenlandske virksomheder har mere videnstunge erhverv og højere lønninger end danske virksomheder," siger han.

Støtte fra EU

Selvom projektet samlet koster 15 millioner kroner, så belaster det ikke budgettet i Rudersdal Kommune, lover Søren Hyldgaard.
"Projektet finansieres hovedsageligt af EU og regionen, og det koster ca. hver borger i Rudersdal 2 kr. om året," siger Søren Hyldgaard.

Publiceret 17 February 2011 00:00