Det vil næppe være muligt at spotte en astronaut, men en rumfærge på sidste mission og en rumstation skulle det være muligt at se både søndag og mandag aften. Foto: NASA

Det vil næppe være muligt at spotte en astronaut, men en rumfærge på sidste mission og en rumstation skulle det være muligt at se både søndag og mandag aften. Foto: NASA

Kig op i aften:

Se rumfærgens sidste mission

Rumfærgen Discovery er på sin sidste mission i rummet og kan ses på nattehimlen over østsjælland

Det store amerikanske rumfærge-eventyr synger på sidste vers, men før de sidste tilbageværende rumfærger får stækket vingerne, og ender på NASA-museet, vil det på nattehimlen over det østlige sjælland både søndag klokken cirka 18.25 og mandag klokken cirka 18.50 være muligt at se rumfærgen Discovery flyve den sidste mission.

Koblet sammen med rumstationen ISS

Hvis du søndag aften lægger hovedet tilbage klokken 18.25, vil du med det blotte øje muligvis kunne få et glimt af rumfærgen Discovery sammen med rumstationen ISS, som ifølge Astronomisk Forening for Køge Bugt blev set på nattehimlen over Greve lørdag aften ved 19.30-tiden.

Rumfærgen Discovery, der er på sin sidste mission i rummet 350 kilometer over jorden, vil sammen med rumstationen ISS kunne ses med det blotte øje, hvis du kigger i sydlig retning mod stjerne-billedet Orion.

De to rumfartøjer, der vil kunne ses som to små lysende pletter på himlen, bevæger sig i modsat retning af de øvrige himmel-legemer, og flyver således over himmelhvælvet fra vest mod øst, skriver Ritzau

Kig op søndag klokken 18.25

Chancen for at se rumfartøjerne på himlen vil formentlig være størst søndag aften klokken 18.25, hvor vejrudsigten melder om klart vejr.

Muligheden for at se den højtflyvende rumfærge på den sidste færd, vil også være til stede mandag aften omkring klokken 18.50, hvis ikke de af DMI lovede skyer ligger for tæt.


Læs mere om rumfærgen her: http://www.nasa.gov/home/index.html 
Læs mere om missionen her:  http://www.heavens-above.com/

null

Publiceret 06 March 2011 17:35