Ambulancerne i Region Hovedstaden er de hurtigste i landet, viser en ny rapport. Arkivfoto

Ambulancerne i Region Hovedstaden er de hurtigste i landet, viser en ny rapport. Arkivfoto

Region Hovedstaden har landets hurtigste ambulancer

Region Hovedstadens akutberedskab satte rekord i 2010

Af
Martin Warming

Martin Warming

Region Hovedstaden har meget at glæde sig over i den statusrapport, der netop er udarbejdet over regionens akutberedskab

Eksempelvis er responstiderne – det vil sige den tid, der går fra at vagtcentralen modtager et alarmopkald, og til ambulancemandskabet er fremme – rekordlave, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Af rapporten fremgår det, at responstiden er seks minutter og seks sekunder, fra et alarmopkald er modtaget, og til ambulancen er fremme. Det er intet mindre end en ny Danmarks-rekord, der ikke bliver mindre imponerende af, at antallet af udrykninger fra 2008 til 2010 er steget med knap ti procent.

Bedre overblik
Akutchef i Region Hovedstaden, Freddy Lippert, peger på den nye regionale vagtcentral som en væsentlig årsag til de flotte tal.

"Det, at vi i 2010 har kunnet disponere over alle ambulancer fra et sted, har givet os et langt bedre overblik og en bedre koordinering af opgaverne," forklarer han.

"Men vi må også retfærdigvis sige, at regionens geografi spiller en rolle for responstiderne. Her er vi lidt heldigere stillet end de andre regioner," siger Freddy Lippert. 

null

Publiceret 23 March 2011 11:00