"Du skal holde fast i at udfordre os af hensyn til lærerne og eleverne," opfordrede borgmesteren Diana Lyng Christensen, der overrakte 465 de underskrifter.

Kæmpende forældre:

Skolen lukket på forhånd

465 underskrifter modtog borgmester Erik Fabrin (V) onsdag fra en gruppe forældre, der kæmper for Kajerødskolens bevarelse.

Af
Af Jeppe Lund

Endnu et skridt i debatten om skolelukninger blev taget onsdag på rådhuset i Holte. Her afleverede en gruppe forældre fra Kajerødskolen 465 underskrifter til borgmester Erik Fabrin.

"Jeg synes, det er vigtigt at vise, at forældrene er rigtig glade for Kajerødskolen, og at vi ønsker skolen opretholdt," fortæller Diana Lyng Christensen, der på vegne af forældrene overrakte de mange underskrifter til borgmesteren.

Ikke tilfældigt

Sammen med Janne Schäfer, Lisbeth Larsen og formand for skolebestyrelsen Gitte D'Arcy var hun troppet op på borgmesterens kontor for at kæmpe for Kajerødskolens fortsatte eksistens.

"Det er ikke tilfældigt, at det er en gruppe Kajerødskoleforældre, der står her i dag. For vi føler nok, at Kajerødskolen har været udpeget på forhånd," siger Diana Lyng Larsen.

"Vi har følt, Kajerødskolen har været lukket, allerede da processen startede," supplerer Lisbeth Larsen.

Den endelige beslutning om en lukning af skoler her i kommunen blev udsat den 9. marts i år. Udsættelsen skete tre dage før høringsfristen udløb, da en ny befolkningsprognose viste et mindre fald i børnetallet end først antaget.

Elever, forældre og lærere må nu vente på, at Skoleforvaltningen udarbejder en ny prognose for udviklingen af elevtallet. Derefter skal Børne- og Skoleudvalget træffe en beslutning om en eventuel lukning af skoler i kommunen. Ifølge Erik Fabrin sker det ikke på denne side af sommerferien.

Glædeligt med dialog

De tre forældre har delt flyers ud til husstandene i Kajerødskolens skoledistrikt, og kampen for skolen er slet ikke slut endnu, siger de.

"Kajerødskolen skal ikke bestå for enhver pris. Men den skal ikke lukke, før alle muligheder er diskuteret på et sagligt grundlag. Det føler vi ikke, det er nu," fortæller Diana Lyng Christensen.

De tre forældre forstår ikke, Skoleforvaltningens rapport om skolerne i kommunen, og de mener ikke, at Kajerødskolen bliver beskrevet sagligt i forvaltningens rapport.

"Rapporten om Kajerødskolen er mere negativ end om de andre skoler, og de positive sider bliver ikke fremhævet," siger Lisbeth Larsen.

"Vi føler lidt, de ikke ved, hvad de snakker om, hvordan skolen fysisk bliver brugt. Det er helt modstridende med, hvad vi oplever som forældre," siger Janne Schäfer.
Erik Fabrin lyttede til forældrenes kritik, og de mange underskrifter efterlod "bestemt et indtryk" hos
borgmesteren.

"Det er jo glædeligt, vi har dialogen mede hinanden. Jeg tager det som en erkendelse af, at problemet er der, og at vi skal finde en løsning på det", siger han.

Publiceret 23 March 2011 11:45