Flagermus er - måske - flyttet ind i dette rådne træ i Politiparken i Birkerød, og derfor må kommunen ikke fælde det. Foto: Steen Trolle

Flagermus er - måske - flyttet ind i dette rådne træ i Politiparken i Birkerød, og derfor må kommunen ikke fælde det. Foto: Steen Trolle

Råddent træ truer legeplads

Et råddent træ har skabt furore i Birkerød, men det må ikke fældes, da det muligvis har fået særlige beboere.

Af
Af Jeppe Lund

Legepladsen ved Politiparken i Birkerød er kommet i farezonen, da et råddent træ truer med at vælte ned over pladsen. Kommunen kan ikke vurdere, om det rent faktisk vil falde ned over de nyanlagte legearealer, og de må ikke bare fælde træet.
For en flok flagermus er muligvis flyttet ind i træet, og bare mistanken om det, gør det ulovligt at fælde træet, forklarer Teri Lönborg, Parkchef i Rudersdal Kommune.

"Flagermus er omfattet af Artsfredningsbekendtgørelsen. Hvis vi ønsker at fælde træet udenfor den tilladt periode, skal vi bede Naturstyrelsen om at fravige bestemmelserne," siger hun.

Ifølge bekendtgørelsen må man nemlig ikke fælde hule træer i perioden fra den 1. november til den 31. august, hvis det kan påvirke fredede arter, for eksempel flagermus.

Derfor har kommunen nu søgt Naturstyrelsen om dispensation for at sikre hensyn et til den offentlig sikkerhed, som det hedder. I mellemtiden har kommunen afspærret området omkring træet.

Teri Lönborg tør ikke give et bud på, hvornår Naturstyrelsen vender tilbage med et svar, men forventer det "relativt hurtigt."

Hvis kommunen ikke får tilladelse til at fælde træet før den 1. september, vil det ifølge Teri Lönborg blive nødvendigt at beskære kronen af træet for at reducere risikoen for, at træet vælter.

Publiceret 25 March 2011 10:45