Kønsforsker:

Prostitutionsdebatten mangler fakta

En tilbundsgående undersøgelse af prostitutionsmiljøet er nødvendig. Det mener kønsforsker, Christian Groes-Green

Fronterne i den danske prostitutionsdebat er trukket hårdt op. På den ene side står sexarbejderne, som råber på bedre forhold og ret til at bestemme over deres egen krop. På den anden side tales der for kriminalisering af sexkøb.

Men debatten er ifølge antropolog og kønsforsker ved Københavns Universitet og RUC, Christian Groes-Green, alt for meget styret af følelser og fornemmelser og mangler en masse nuancer og fakta.
"Man kan altid få bekræftet myten om "den lykkelige luder" eller myten om "den ulykkelige luder", men det kunne jo være, at sandheden ligger et sted midt imellem, men det kræver tilbundsgående forskning, og den mangler," siger han til Lokalavisen.dk.

Se indslag med lykkelig luder: "Jeg elsker mit job"
Eks-prostitueret: "Alle mænd var klamme svin"

Christian Groes-Green har forsket i prostitution i både Sydamerika, Afrika og herhjemme i flere år, og han mener, at der er mange udokumenterede påstande og myter, vi bør undersøge grundigt, inden vi kaster os ud i kriminalisering eller total legalisering.

"Det bliver en dyr og kompleks forskning, som vil tage flere år at lave, men så kunne det også være, at vi fik et ordenligt grundlag, som viser alle de mange aspekter af prostitution, som vi er nød til at prøve at sætte os ind i," siger han til Lokalavisen.dk.

Se tv-indslag: Så kompleks er prostitutionsdebatten

Antropolog og kønsforsker ved Københavns Universitet og Roskilde Universitet, Christian Groes-Green.

Antropolog og kønsforsker ved Københavns Universitet og Roskilde Universitet, Christian Groes-Green.

null

Publiceret 25 March 2011 15:03