Vibeke Storm:

Kvalificeret hjælp døgnet rundt

Regionsformand afviser kritik fra Dansk Folkeparti

Formanden for Regionsrådet i Region Hovestaden, Vibeke Storm Rasmussen (S), går nu til modangreb på kritikken af, at den kommende skadeklinikker skal være lukket op natten i Frederikssund:
"Når vores børn eller nærmeste bliver syge eller slår sig, så vil vi alle hjælpes af erfarne folk, der fortæller os, hvad der skal ske på en sammenhængende måde," skriver hun i et debatindlæg.
Hovedstadens regionsråd har netop sendt en ny plan for organiseringen af hospitalerne og psykiatrien i høring. Hospitals- og Psykiatriplan 2020 indebærer bl.a., at der på hvert af de fire store akuthospitaler laves en fælles akutmodtagelse i stedet for en skadestue. Her vil alle de store specialer være inden for rækkevidde døgnet rundt.
Efterfølgende har Region Hovedstaden sendt et forslag i høring, der vil indebære, at en kommende skadeklinik i Frederikssund har lukket mellem 23 og 06.
Det har fået Dansk Folkepartis Finn Rudaizy til at kritisere forslaget.
 
"Men al erfaring viser, at de nuværende skadestuer i Frederikssund og Helsingør stort set ikke modtager patienter med større skader efter 22.00, og der er aldrig langt til nærmeste akuthospital, hvor specialisterne står klar," konstaterer Vibeke Storm Rasmussen i debatindlægget.

Publiceret 26 March 2011 04:00