Modelfoto

Modelfoto

Ny ordning skal sikre patienter hurtigere behandling

Borgerne i Region Hovedstaden skal hurtigere i behandling det rigtige sted

Af
Martin Warming

Martin Warming

Praktiserende læger, speciallæger og vagtlæger i Region Hovedstaden skal fra den første maj kun sende henvisninger til ét centralt sted, når de henviser patienter til hospitalerne.

Erfaringer fra et forsøgsprojekt med én central visitation i Nordsjælland viser, at patientne på den måde kan undgå at blive henvist til den forkerte afdeling. Og det skaber tryghed, samtidig med at patientsikkerheden øges.

"Og lægerne kan spare tid, fordi de ikke længere behøver at lede efter de afdelinger, patienterne skal til," tilføjer koncerndirektør Svend Hartling i en pressemeddelelse.

De centrale visitationsenheder vil være bemandet med erfarne lægesekretærer, som er trænet i et særligt system med diagnoselister, der giver dem et klart overblik over hvilken afdeling, der er den rette i forhold til diagnosen.

For at kunne betjene borgerne bedst muligt i hele Hovedstaden og Bornholm bliver der oprettet centrale visitationsenheder fire steder på Hillerød Hospital, Hvidovre Hospital, Herlev Hospital og Bispebjerg Hospital, der også skal betjene Bornholm.

null

Publiceret 12 April 2011 15:40