Emilie Middelhede fik overrakt

Emilie Middelhede fik overrakt "Crown Princess Mary Scholarship" legatet af Kronprinsesse Marys far, John Donaldson.

25-årig sygeplejerske får Mary-legat

Dansk Sygeplejerskestuderende i Tasmanien har fået Kronprinsesse Marys Legat

Af
Søren Bjerg Nielsen

Ved en ceremoni 1. april på University of Tasmania fik den 25-årige danske sygeplejerske-studerende Emilie Middelhede overrakt Kronprinsesse Marys legat.

Legatet er siden 2005 blevet uddelt til danske sygeplejerske-studerende i Tasmanien, og i år gik det til aarhusianske Emilie Middelhede og hendes danske medstuderende Lynette Munk.

Man kan ikke søge om at modtage legatet, der lyder på 2.000 dollars, men skal derimod tildeles det. Ved ceremonien var kronprinsesse Marys far, John Donaldson, og hendes søster, Patricia Bailey, der overrakte de danske studerende deres legater.

John Donaldson har tidligere været professor på selvsamme universitet, mens Patricia Bailey selv har en baggrund som sygeplejerske-studerende. Kronprinsesse Mary selv har også selv tidligere studeret på University of Tasmania.

Acute Care Nursing

Emilie, der normalt læser til sygeplejerske i Aarhus, har siden slutningen af januar opholdt sig i Tasmanien, hvorefter hun påbegyndte sin praktik i Acute Care Nursing 3. februar.

Opholdet er et udvekslingsprogram mellem Danmark og Tasmanien, og giver merit for sygeplejerske-uddannelsens modul 11.

"Det er fedt at komme til et fremmed land og vise, at man faktisk er dygtig til sit fag. Også selvom det hele foregår på engelsk," fortæller Emilie, der kommer tilbage til Danmark igen 30. april.

Betalt af egen lomme

"Crown Princess Mary Scholarship" er siden 2005 blevet tildelt af University of Tasmania, og er til for at fremme samarbejdet mellem Danmark og Tasmanien.

"Jeg blev meget overrasket, da jeg fik beskeden om at jeg have modtaget legatet" fortæller Emilie, der også sætter stor pris på pengebeløbet der følger med æren.

"Det en rigtig stor hjælp i et trængt budget. Som sygeplejestuderende er der stort set ingen legater at søge, så hele opholdet er betalt af egen lomme, bortset fra et legat på 2000 kr. fra Dansk Sygeplejeråd. Det giver mig også mulighed for at rejse lidt rundt her til sidst," fortæller Emilie, der har planer om at rejse 10 dage til New Zealand, inden turen igen går tilbage til Danmark.

Publiceret 15 April 2011 08:08