Der er flere muligheder for at håndtere regnvandet, når man bor i parcelhus.

Der er flere muligheder for at håndtere regnvandet, når man bor i parcelhus.

Klar selv regnvandet og få 20.000 kr. retur

Albertslund Vandforsyning beder nu borgerne om hjælp til at klare fremtidens voldsommere regnskyl

Den seneste måned har samtlige parcelhusejere i byen fået en folder ind af døren, hvor der står beskrevet, hvordan de ved at at håndtere deres regnvand selv, kan få penge tilbage fra Albertslund Vandforsyning. Folderen er skrevet af Agenda Centeret i samarbejde med Albertslund Vandforsyning.
”Med klimaforandringerne får vi voldsommere regnskyl, og regnvandsmængderne vil stige” påpeger Hans Henrik Høeg fra Albertslund Vandforsyning og fortsætter ”vores to-strengede kloaksystem, hvor regnvand ledes ud i regnvandsbassiner og åløb afhjælper problemerne en hel del, men vi har alligevel behov for udvidelser og mere vedligeholdelse, og det er dyrt. Derfor beder vi nu grundejere om at hjælpe os med at mindske mængden af regnvand, der ledes i kloakken”.
Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at hvis man selv håndterer det regnvand, der falder på ens grund, så kan man få op til 20.000 kr. tilbage af tilslutningsgebyret.
Helene Eskildsen fra Agenda Centeret siger: ”Som haveejer kan man f.eks. grave en faskine ned, så regnvandet siver ned i jorden, eller man kan lave et regnbed eller et grønt tag. Der er mange muligheder og er man interesseret, kan man komme til et af de informationsmøder vi holder, hvor både Albertslund Vandforsyning og Haveselskabet vil holde oplæg om emnet. Møderne er d. 11/5 og den 18/5 og man skal tilmelde sig til Agendacenteret på tlf. 43622015. Den 22. juni arrangerer vi ligeledes en ekskursion til Regnhaven ved Spildevandscenteret Avedøre” slutter Helene Eskildsen.

Publiceret 01 May 2011 08:00