Selv om han holdt tale på sin fødselsdag, var Preben S. Pettersson (S) ikke i

Selv om han holdt tale på sin fødselsdag, var Preben S. Pettersson (S) ikke i "gavehumør".

S:

Bedre økonomi - men ingen spendere-bukser

I sin 1. maj-tale varslede Preben S. Pettersson (S) en fortsat stram budgetstyring

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Furesøs økonomi har det bedre, men det er ikke det samme som at politikerne nu vil til at bruge flere penge.
Sådan lød meldingen fra Preben Sandberg Pettersson, formand for Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget (MTE) og formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, da han søndag morgen holdt sin første 1. maj-tale, ved partiets kampdags-arrangement i Værløse Bio.
Det var endda på hans fødselsdag, men trods dette faktum og et strålende solskinsvejr bragte det altså ikke udvalgsformanden i gavehumør.

Mere vækst og erhverv

"For første gang står vi med et overskud på kassebeholdningen. Men vi tager ikke bare spendere-bukserne på. Vi skal fortsat have en stram budgetstyring, hvor vi er nødt til at prioritere mellem de mange behov," sagde Preben S. Pettersson.
Han varslede mere fokus på vækst og erhvervsudvikling og opførelse af flere billigere boliger. I skolerne skal timetallet øges, og der er behov for at få opført flere plejeboliger.
Derudover blev SF og Radikale rost for et godt samarbejde i byrådet:
"Vi er enige om de store, overordnede linjer," sagde han.

"Vi skal arbejde mere", lød budskabet fra Socialdemokraternes næstformand og folketingskandidat i Egedalkredsen, Nick Hækkerup.

Arbejde mere

Om samarbejdet mellem de tre partier er lige så godt på Christiansborg, sagde Nick Hækkerup, partiets næstformand og skatteordfører, ikke så meget om i sin 1. maj-tale.
Til gengæld slog han fast, at det ikke vil være med socialdemokratisk støtte, at afskaffelse af efterløn og lavere skat skal være med til at bringe Danmark på bedre økonomisk kurs.
Derimod lød budskabet, at vi skal arbejde mere.
"Vi kan koge budskabet i vores handleplan ned til "ret og pligt". At vi skal arbejde mere, er noget fagbevægelsen står bag. Vi har støtte fra både 3F, Dansk Metal og LO," sagde Nick Hækkerup.
Dermed løftede han lidt af sløret for den handleplan, som det på dagen var varslet, at Helle Thorning-Schmidt ville fremlægge i sine 1. maj-taler, blandt andet i Knardrup.
Læs hele Preben Petterssons 1. maj-tale her.
Læs hele Nick Hækkerups 1. maj-tale her.

Publiceret 01 May 2011 09:52