Rulle-Marie i aktion:

Fandt sprængstof i bank

Af
Af Kim Belmark og Jacob Damkjær Nielsen

OPDATERET KL. 12.10: Det kunne have gået rigtig galt i Danske Banks filial i Viby Sjælland. Midt- og Vestsjællands politi oplyser, at der har været sprængstof i den lokale bank.

"Der har været stor risiko for at der kunne ske en eksplosion. Vi har fundet nogle ting, som kunne eksplodere," siger informationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.

Se indslag: Rulle-Marie desarmerer bombe i bank
Politiet har nu ophævet afspærringen, og dørene til filialen åbner igen for bankkunderne klokken 12.30.

Der er lavet en lang række tekniske undersøgelser på stedet, men resultatet af disse vil politiet ikke sige noget nærmere om i øjeblikket af hensyn til efterforskningen.

En anmelder havde bemærket, at der var trukket ledninger og nogle slanger ind i banken og slog alarm klokken 04.57 mandag morgen. Politiet kørte straks til stedet, og efterfølgende er der afspærret omkring banken, hvor det tydede på, at man har haft til hensigt at lave en sprængning, oplyser Midt- og vestsjællands Politi.

Militærets sprængningseksperter og politiets teknikere arbejdede på stedet.

Politiet er meget interesserede i at høre fra vidner, der har bemærket noget mistænkeligt i nattens løb omkring Danske Bank i Viby. Ring til politiet på tlf. 114.

Politiet ved endnu ikke, om bombesagen fra Viby kan kædes sammen med en eksplosion i Nordea i Svebølle klokken 02.30 i nat, hvor en kraftig bombe flyttede indgangsdøren og vægge til banken flere meter. Uden for banken lå døgnboksen/pengeautomaten, men det var tilsyneladende ikke lykkedes gerningsmændene at få noget udbytte med fra stedet.

I denne sag er der tale om to gerningsmænd, hvor den ene var en mand på cirka 175 cm høj, iført sort hættetrøje med hvide striber. Der er intet signalement af den anden gerningsmand. De kørte fra stedet i en mørk BMW i 5-serien.

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser også den mørke BMW og personerne i den, og politiet vil meget gerne have oplysninger fra borgere, der har oplysninger i sagen. Ring på tlf. 114.
  

Publiceret 02 May 2011 10:37