Prinsgemalen var i højt humør da han lørdag lidt over klokken tolv indviede dette års sæson på Bådfarten Esrum Sø. Her er han på vej i motorbåd ud på søen.

Prinsgemalen var i højt humør da han lørdag lidt over klokken tolv indviede dette års sæson på Bådfarten Esrum Sø. Her er han på vej i motorbåd ud på søen.

Se billederne:

Prins Henrik åbnede bådfarten

Prins Henrik var først med saksen, da bådfarten i Fredensborg tog hul på sæsonen

Af
Af Peter Dahlerup

Prins Henrik var inviteret til receptionen i forbindelse med sæsonstarten på Bådfarten Esrum Sø lørdag middag.
I kong Frederiks åbne Buick ankom prinsgemalen selv ved rattet ned ad Skipper Allé til Skipperhuset, hvor han blev modtaget af Anders Fisker og Ole Birch. Man havde lagt et lille program som indbefattede en lille sejltur i den flotte royale motorbåd "Anne Marie" inde fra challuphuset og i en stor bue rundt til anløbsbroen. Prinsgemalen nød tydeligvis sejlturen, hvor Ole Birch stod ved roret, mens slotsforvalteren og adjudanten var henvist til bagsædet.

Prinsgemalen ankommer ved rattet i kong Frederiks åbne Buick ad Skipper Allé

Prinsgemalen ankommer ved rattet i kong Frederiks åbne Buick ad Skipper Allé

Flere passagerer

"Jeg erklærer nu bådfarten for åben" sagde prinsgemalen og klippede i et flot snuptag det røde silkebånd på anløbsbroen. Herefter overværede prinsgemalen siddende i en kongestol talerne, hvor det efter Anders Fiskers velkomst var borgmester Thomas Lykke Pedersen.
Borgmesteren sagde blandt andet:
"Det er med stor glæde, at vi kan samles her på bredden af søen for at markere, at sæsonen for bådfart med passagerer på søen nu går i gang. Det er kun den nye bådfarts 2. sæson. Desto mere imponerende er det, at Bådfarten Esrum Sø allerede i år kan sende begge de to gamle dieseldrevne passagerbåde i fart over søen. Sidste år var båden Viking fra 1916 klar til sejlads. I år er det lykkedes at renovere, færdiggøre og opnå alle de nødvendige tilladelser til også at have båden Rolf fra 1909 klar til brug ved sæsonstart. Det er et flot arbejde af folkene bag og omkring bådfarten - og det betyder, at kapaciteten er forøget fra 50 passagerer sidste år - til nu samlet 80 i år. Den forøgede kapacitet på Bådfarten Esrum Sø er et godt signal at sende forud for etableringen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Esrum Sø er indgangsporten til nationalparken fra vandsiden, og det forventes at flere turister vil søge her til, når nationalparken åbner. Med den forøgede passagerkapacitet står badfarten allerede nu med gode kort på hånden til at kunne håndtere de mange turister - og forhåbentlig vil det også være med til at sikre Bådfarten Esrum Sø en sund økonmi på lidt længere sigt. Turister eller ej. Man kommer ikke uden om, at Bådfarten Esrum Sø kun kan lade sig gøre, fordi en lille gruppe lokale ildsjæle har gjort et stort frivilligt arbejde med at renovere og klargøre de godt 100 år gamle både - og sikre, at vi igen har passagersejlads på søen. Det er et flot og uvurdérligt stykke arbejde, som jeg gerne vil kvittere og takke for", fortsatte borgmester Thomas Lykke Pedersen.
De tre ildsjæle Ole Birch, Anders Fisker og Peter Teilmann fik af prinsgemalen også et par flasker rødvin hver af prinsens egen aftapning. Der var herefter almindelig hyggelig bespisning både inde og ude i det særdeles flotte forårsvejr.

null

Publiceret 02 May 2011 06:00