En lækker strand uden for mange roser. Solrød renoverer stranden for private fondsmidler. Arkivfoto.

En lækker strand uden for mange roser. Solrød renoverer stranden for private fondsmidler. Arkivfoto.

Bremsefirma gør stranden badeklar

Efter fem års ventetid bliver Solrød Strand nu ordnet for private fondsmidler

Det er fem år siden, tilladelsen blev givet. Indtil nu har pengene været for små. Men med støtte fra et lokalt bremsefirma - der ikke er hvemsomhelst - bliver der nu gjort noget ved stranden ud for Østre Strandvej i Solrød.
To kommunale strandgrunde renoveres. Det betyder, at der skæres op til to meter af de højeste klitter og sandet flyttes så ud på resten af stranden, så stranden bliver bedre for de badende. Desuden graver entreprenøren de roser, der ikke hører hjemme i klitterne op. I stedet plantes hjælme, oplyser kommunen.
Entreprenørerne vil løbende sørge for, at det bliver muligt at nyde stranden, selv om arbejdet er i gang, oplyser Solrød Kommune, der ikke har haft penge til at lave renoveringen, selvom Roskilde Amt gav tilladelsen allerede i 2006. Nu er Annie og Otto Johs. Detlefs' fonde trådt til med et hjælpende checkhæfte, og det betyder, at renoveringen kan være overstået på en måned.
Fonden er en udløber af en lokal virksomhed, OJD, der sælger dele til bremser til personbiler samt andre industrikomponenter. Virksomheden er en af de største af sin art i Europa. Fonden er desuden kunstmuseet Arkens mest trofaste økonomiske støtte, ligesom den har støttet en lang række andre projekter indenfor kunstens verden. Også Zoos nye elefanthus er betalt af OJD-fonden.
Formålet med strandprojektet er at begrænse udbredelsen af rynket rose samt forbedre opholdsmulighederne for badegæster og borgere. Fondens stiftere bor stadig i Solrød.

null

Publiceret 04 May 2011 09:15