Seneste har transportminsiter Hans Christian Schmidt også sat spørgsmålstegn ved Ring 5 på grund af de betydelige naturressourcer, som vej og jernbane vil skulle skære igennem. (Foto: Peter Rahbek)

Seneste har transportminsiter Hans Christian Schmidt også sat spørgsmålstegn ved Ring 5 på grund af de betydelige naturressourcer, som vej og jernbane vil skulle skære igennem. (Foto: Peter Rahbek)

Egedal siger nej til Ring 5 - bare ikke lige nu

Dansk Folkeparti fik ikke meget støtte til at sige klart nej til Ring 5

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Egil Møller stred forgæves sammen med den radikale Christian Friis Bach for at få kommunalbestyrelsen til at udtale et klart nej til hele Ring 5-projektet. Men det store flertal stemte udtalelsen ned med den begrundelse, at det var dårlig timing. "Det er et forkert tidspunkt at komme med en udtalelse på. Vi kan jo ikke sige nej til noget, vi ikke ved noget om, og hvor der ikke er noget forslag. Det er heller ikke klogt at være så rabiate modstandere - så risikerer vi ikke at få indflydelse på det," sagde Svend Kjærgaard Jensen fra Liberal Alliance. Jens Jørgen Nygaard (K)mente også, man skulle vente: "Spørgsmålet er også, om vi havde fået mere indflydelse i Egedal, hvis vi ikke havde været så faste modstandere af for eksempel motorvejen - blandt andet på Tværvejen. Lad os vente til der foreligger noget konkret," sagde han. Borgmester Willy Eliasen fastslog, at alle i kommunalbestyrelsen var modstandere af Ring 5: "Det har jeg sagt offentligt, og det står vi ved. Men lad os vente med at tage initiativer til vi ser det helt konkrete forslag," sagde han.

Støt borgerne

Egil Møller (DF) mente til gengæld, at det var helt rimeligt, at kommunalbestyrelsen sagde klart nej med en udtalelse: "Vi har pligt til at blande os. Mange lokale borgere og foreninger har allerede udtalt sig. Egedal Kommune har pligt til at blande sig i koret af modstandere," sagde han og fik støtte af Christian Friis Bach. "Argumenterne holder ikke. Det er et udmærket tidspunkt at blande sig på, der findes et konkret forslag, og vi får størst indflydelse ved at blande os nu," sagde han. Beslutningen blev, at Egedal Kommune inviterer de nordsjællandske modstander-kommuner til møde, når der foreligger et konkret Ring 5-projekt.

Publiceret 04 May 2011 08:00