Ahhh...

Ahhh...

Slut med frost og sne:

25 grader i weekenden

Kuldechok bliver til varmechok de kommende dage

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det blev noget af en koldstart, vi fik på maj. Men bare rolig: Der er udsigt til betydelig bedre og ikke mindst varmere vejr de kommende dage.

Det spår meteorologerne hos DMI, der kan berette om op mod 25 varmegrader i løbet af weekenden og i starten af næste uge.

Allerede fra torsdag begynder det at gå den rigtige vej igen med dagtemperaturer op omkring 15 grader, og både fredag, lørdag og søndag fortsætter temperaturen med at stige.

I weekenden vil dagtemperaturerne de fleste steder komme op over 20 grader igen - og lokalt måske helt op til 25 grader.

"Både højtryk og lavtryk er så massive, at den atmosfæriske cirkulation vil være ret fastlåst. Derfor kan vi forvente, at varmen fortsætter i hvert fald ind i starten af næste uge. Herefter bliver vejrudviklingen lidt usikker: men både de kolde og kølige luftmasser befinder sig så langt fra Danmark, at risikoen for, at nattefrosten vender tilbage, endnu en gang er meget lille en rum tid fremover," fortæller Jesper Eriksen fra DMI.

Hvis man bor langs kyster med pålandsvind, skal man dog - som vanligt på denne årstid - ikke regner med helt så høje temperaturer.

Se femdøgns-prognosen fra DMI her

null

Publiceret 04 May 2011 09:15