Bedre nat-ambulance på vej

Ambulance-kørslen i Frederikssund bliver forbedret og udvidet

Af
Af Henrik Gregersen

Fremover kommer ambulancen til at køre flere gange om natten fra Falck-stationen i Frederikssund.
Det er konsekvensen af en ændring i beredskabet i Region Hovedstaden, hvor Frederikssund-området opgraderes fra at være lavbetjent til en såkaldt normal-betjening.
?Hidtil har man haft en kontrakt, hvor der har været en ambulance klar i et bestemt tidsrum. Og så har der været personale i beredskab til, hvis der kom flere ture. Men nu ændrer vi det, så der er en bemandet ambulance til rådighed døgnet rundt,? siger Freddy Lippert, akutchef i Region Hovedstaden.
Når der har været en såkaldt kørsel 1, altså en alvorlig tilskadekomst eller sygdom, har man konsekvent brugt ambulancen i Frederikssund:
Men i andre, mindre alvorlige situationer, har ordningen betydet, at man i en række tilfælde har måttet bruge en ambulance et andet sted fra, fordi beredskabet i Frederikssund allerede havde kørt det antal timer, der indgik i deres kontrakt.
?Nu er de så på vagt hele natten, Det giver selvfølgelig en ekstra udgift - men omvendt sparer det os for overarbejdsbetaling, og det sikrer, at personalet er tilfreds, og at man altid kan sende ambulancen fra Frederikssund, så man i nogle tilfælde vil opleve, at ambulancen kommer hurtigere frem,? oplyser Freddy Lippert til Lokalavisen Frederikssund.

Publiceret 05 May 2011 08:00