Vores sanser stimuleres af naturen, fortæller sexolog Susanne Mikaella Veierbæk. Modelfoto

Vores sanser stimuleres af naturen, fortæller sexolog Susanne Mikaella Veierbæk. Modelfoto

Derfor er vi vilde med sex i det fri

Flere og flere danskere hygger sig i skovbunden - og bliv endelig ved med det, lyder opfordringen fra en sexolog

Af
Martin Warming

Martin Warming

Forårssolen luner, og og lysten til sex stiger i takt med, at temperaturerne bliver højere og højere.

"Det er helt naturligt, at vi mennesker får lyst til sex, når solen kommer. Ligesom dyrene parrer sig, fuglene bygger rede, og det hele springer ud, får vi lyst til at udfolde os rent seksuelt," fortæller Susanne Mikaelle Veierbæk, der er sexolog, tantramassør og parterapeut på Livsglædecentret i Salløv syd for Roskilde.

Og flere og flere danskere er tilsyneladende begyndt at rykke deres sovekammerlege udendørs - og det er en rigtig god idé, mener Susanne Mikaelle Veierbæk.

TV: Frække tips til sex i det fri

"Varme og sol på kroppen vækker endorfinerne i vores kroppe, og de er sunde for os. Vand, vind, sand, sol påvirker os, og vores sanser stimuleres af naturen, når vi ligger i klitterne og hører vandet skvulpe og lyden fra fuglene, der synger," fortæller hun.

Og det er faktisk lovligt at dyrke sex i det fri i Danmark - der er dog lige nogle regler, man skal huske at overholde, inden man smider tøjet og kaster sig over hinanden.

"Det er ikke tilladt at gør det på offentlige steder, hvor folk har deres normale gang, så det gælder om at finde et sted, hvor I kan være, uden at folk kommer og forstyrrer. Det kan for eksempel være i skovbryn, i klitter på stranden eller i sin egen have. Der er masser af steder," siger Susanne Mikaella Veierbæk, der mener, at sex under åben himmel kan være med til at styrke parforholdet

"Det giver en samhørighed at komme ud og dyrke sex på en ny og anderledes måde. Det er pirrende, og det styrker parforholdet at finde ud af, hvordan man kan berige hinanden," siger hun.

Gode råd til sex i det fri:

Ryd op efter jer. Det er ikke fedt for andre at tage på skovtur med jeres brugte kondom som gæst, Respekter at andre mennesker ikke ønsker at være en del af det, Gør det, hvor I føler jer trygge begge to´, Og husk – man behøver ikke være nøgen for at have sex i naturen. Det kræver bare en kjole uden trusser under, og så er det kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænser.

Publiceret 05 May 2011 14:32