Poul Lindor Nielsen - stopper som borgmester i Roskilde.

Poul Lindor Nielsen - stopper som borgmester i Roskilde.

Roskilde får ny borgmester

Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) trapper ned og afløses af gruppeformand Joy Mogensen (S)

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Roskildes socialdemokratiske borgmester Poul Lindor Nielsen har valgt at stoppe som borgmester efter 21 år på posten først i Ramsø kommune og efter sammenlægning i Roskilde kommune siden 2006.
"Jeg har været med i lokalpolitik siden 1974 og nu ser jeg frem til i højere grad selv at kunne bestemme, hvilke aftaler der skal i kalenderen. Det har været en spændende tid, men nu er det rette tidspunkt at give stafetten videre," siger Poul Lindor Nielsen i en pressemeddelelse. Han fortsætter som menigt medlem af Roskilde byråd resten af byrådsperioden.

Ny: Joy Mogensen

Den socialdemokratiske byrådsgruppe har i enighed peget på gruppeformand Joy Mogensen som ny borgmester for de 82.000 borgere i Roskilde kommune.
Joy Mogensen er 30 år og uddannet bachelor i kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet. Hun blev valgt til Roskilde byråd i 2005 og samtidig af byrådsgruppen valgt som viceborgmester og gruppeformand. Efter valget i november 2009 blev Joy Mogensen formand for Forebyggelses- og Socialudvalget samt medlem af Økonomiudvalget.
Til Københavns Radio her til morgen uddyber Poul Lindor beslutningen:
"Jeg vil have mere tid til min familie. Roskilde Kommune står over for tre store opgaver: Budget 2020, kommuneplanen og Røde Port-projektet, så det er godt tidspunkt at stoppe på. Det er ikke en beslutninger, der er taget impulsivt. Den har vokset nedefra," sagde Poul Lindor Nielsen.

null

Publiceret 06 May 2011 07:21