Passagererne på blandt andet linje 193 og 195 kan glæde sig over ekstrature, efter at Movia har lyttet til Rudersdal-borgernes ønsker. Arkivfoto: Anette Sønderby

Passagererne på blandt andet linje 193 og 195 kan glæde sig over ekstrature, efter at Movia har lyttet til Rudersdal-borgernes ønsker. Arkivfoto: Anette Sønderby

Lytter til passagerne:

Indsætter ekstrature på lokale buslinjer

Sidste år spurgte Movia borgerne i Rudersdal, hvad der kunne få dem til at bruge bussen. Nu er tre vinderforslag kåret

Af
Af Katja Nathalie Rasmussen

"Hvad skal få dig til at bruge bussen?" Sådan lød spørgsmålet i foråret 2010, hvor Rudersdal Kommune, Movia og De Blå Omnibusser opfordrede Rudersdals borgere til at komme med forbedringsforslag til kommunens busser. Nu er flere forslag fra borgerne gennemført.
"De meget konkrete forslag til ændringer gjorde, at vi allerede i forbindelse med køreplansskiftet den 12. december sidste år kunne gennemføre flere af forslagene," siger områdechef i Movia Torsten Rasmussen.

Vinderforslaget

Opfordringen til at indsende forslag til at forbedre bussen var en del af en konkurrence med præmier til de borgere, der kom med de tre bedste forslag.
Vinderen af konkurrencen og en middag for to på Søllerød Kro blev Mikael Landt fra Holte. Han foreslog at tilbyde arbejdspladser besøg af en konsulent, der med afsæt i medarbejdernes transportbehov kan fortælle dem om mulighederne for at rejse kollektivt i stedet for at tage bilen.

Ekstrature på to buslinjer

Andenpræmien gik til Jörg Sølyst med et forslag om en senere afgang på hverdage omkring midnat fra Holte mod Vedbæk på buslinje193.
Tredjepræmien gik til Urania Beyer fra Øverød, som foreslog flere afgange mellem klokken 16.30 og 20.00 på de største buslinjer i kommunen, nemlig 193 og 195.
Det forslag har ført til, at der nu er indsat ekstrature på de to buslinjer og også på en række andre buslinjer.


FAKTA: Bedre bustur

  • Konkurrencen var en del af projektet 'Bedre Bustur', som er et samarbejde mellem Movia, De Blå Omnibusser og Rudersdal Kommune.
  • Projektet løber fra 2009 til 2013, og målet er at tiltrække 10 procent flere passagerer til Rudersdals busser.

null

Publiceret 06 May 2011 08:00