Blandt andre institutionen Skattekisten risikerer at afgå ved døden. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Blandt andre institutionen Skattekisten risikerer at afgå ved døden. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Faldende børnetal koster institutioner

Børne- og Familieudvalget satte høringer i gang, så institutioner kan lukkes 1. januar

Det kommer til at koste nogle institutioner i Hillerød livet allerede 1. januar, at børnetallet falder i kommunen.

Det står klart, efter Børne- og Familieudvalget i sidste uge holdt møde og diskuterede de besparelser og omlægninger, som forvaltningen har analyseret sig frem til, i børnepasningen i kommunen.

"Vi har et faldende børnetal på 100 børn allerede næste år, fordelt over institutioner i hele kommunen. Så vi har set på, hvordan vi kan løse det, og det er ikke en ens måde i hele kommunen. Samtidig er det vigtigt, at man fortsat kan få sine børn passet i lokalområdet,? siger formand Rikke Macholm (SF).

Udvalget satte to ting i gang allerede nu, så ændringerne kan være klar 1. oktober: Sammenlægningen af Enghuset og Nyhammeren, som deler parkeringsplads i Ny Hammersholt, sættes i gang, og udvalget bad forvaltningen se nærmere på ændringer for den udvidede åbningstid i Børnehuset Gartneriet, Børnehjørnet ved Hillerød Hospital og Pilehøjen. Disse timer kan eventuelt placeres i andre institutioner til gavn for flere forældre.

Bus sløjfes

Desuden sendes en afvikling af Bussen Gimle og daginstitutionen Lindevej i høring, så de eventuelt kan lukkes per 1. januar. Også nedtrapningen af Skattekisten i Øst og muligheden for at flytte Vuggestuen Højager til den tidligere SFO Lærkeparkens lokaler, hvor den sammen med Børnehaven Lærkeparken kan danne en integreret institution, sendes i høring. Dette kræver dog, at SFOens tidligere lokaler og legeplads sætter i stand og bygges om.

Forvaltningen har foreslået en afvikling af den lille børnehave Solsikken, som er eftertragtet og egner sig godt til børn, der trives i en mindre institution. Til gengæld er udgifterne per barn højere end i andre institutioner. Det ønskede børneudvalget ikke at få sat i gang med det samme, men at få belyst nærmere i forhold til en udbygning af Sophienborg Børnehus.

De resterende spareforslag har udvalget bedt forvaltningen se nærmere på, så der kan træffes en beslutning i august.

null

Publiceret 09 May 2011 17:00