Hvis du kunne tænke dig at være Natteravn, så kontakt den lokale afdeling eller mød dem på Ballerup Station den 9. maj mellem klokken 16.00 og 19.00 (Arkivfoto)

Hvis du kunne tænke dig at være Natteravn, så kontakt den lokale afdeling eller mød dem på Ballerup Station den 9. maj mellem klokken 16.00 og 19.00 (Arkivfoto)

Natteravnene søger frivillige

En kampagne sammen med DSB skal skaffe flere medlemmer til Natteravnene

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

I uge 19 vil der være særligt fokus på det gode samarbejde mellem DSB S-tog og Natteravnene samtidig med, at man forsøger at finde nye frivillige.

Derfor vil der i uge 19 være forskellige aktiviteter, der skal forsøge at gøre DSB S-togs passagerer nysgerrige efter at tage en prøvetur med Natteravnene.

Der vil være aktiviteter på fem stationer rundt om i hovedstadsområdet blandt andet på Ballerup Station. Her kan man den 9. maj møde folk fra Natteravnene i Stenløse og Smørum fra klokken 16.00 til 19.00. Man vil også møde Natteravnene i togene.

For store og små

På stationen vil Harry være til stede, og der vil blive delt gule Natteravne-armbånd ud såvel som foldere, nøgleringe, bolsjer med mere.

”Som Natteravne færdes vi altid i det offentlige rum i hold på tre mænd og kvinder. Så det er helt naturligt for os at tage S-toget sammen med de unge," fortæller Erik Thorsted, som er sekretariatschef i Natteravnenes Landssekretariat.

”Som led i samarbejdsaftalen med DSB S-tog kører Natteravnene gratis med S-togene, når de er ude i de gule jakker”,” fortsætter Erik Thorsted.

Også direktøren hos DSB S-tog, Gert Frost, er glad for samarbejdet.

”Natteravnene skaber en øget tryghed både for de unge selv og for deres forældre og andre passagerer, der tager S-toget hjem i de sene nattetimer efter fredag og lørdag,” siger Gert Frost.

Det gør en forskel

”Vi kan altid bruge flere frivillige hos Natteravne. I Natteravnene er man typisk kun med fem til ti gange om året i tre til fire timer i et par år. Derfor har vi hele tiden brug for nye frivillige. Mange af Natteravnene starter med en prøvetur. Vi opfordrer alle interesserede passagerer til at tage en prøvetur i uge 19”, fortsætter Erik Thorsted.

null

Publiceret 09 May 2011 05:30