Danmarks dårligste undskyldning

Drenge fra Møllevangskolen har ”Danmarks Dårligste Undskyldning”

Af
Af Hanne Vammen

Det blev to elever fra Møllevangskolen, der blev vindere af filmkonkurrencen "Danmarks dårligste undskyldning". Bag konkurrencen stod Lektier Online og Produktionsselskabet Lommefilm, der havde bedt skoleelever fra hele Danmark om at stikke dem en dårlig undskyldning for ikke at lave lektier.
Filmene væltede ind. I alt kom der 112, og juryen, der bestod af rapperne Chadi og Mohammed samt stand up komikeren Audrey Castaneda, kom på en hård opgave.
Men det blev Musti Mostafa og Raphael Tesfazghi fra 8. A på Møllevangskolen, der løb med sejren med filmen ?Toiletbesøg.
Den handlede om en elev, der på toilettet opdager, at der ikke er mere toiletpapir, og derfor må bruge en afleveringsopgave til at tørre numsen med.
"Filmen er modig og vækker på samme tid både overraskelse og identifikation. Hvem kan ikke nikke genkendende til situationen; Så sidder man der igen! - Naiiiijjj - Shit, der er ikke mere toiletpapir?, og så er man virkelig på skideren! Skuespillet fungerer rigtig godt, og vores hovedperson formår at bringe sin pointe frem uden at bruge et eneste ord. Ansigtsudtrykket siger alt", lyder det fra juryen.
Filmkonkurrencen havde til formål at sætte fokus på siden www.lektier-online.dk. En ny side under Statsbiblioteket i Aarhus, der understøtter regeringens målsætning om, at mindst 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i 2015.
Brugerne kårede også en vinder. Det blev "Hukommelsestab" fra 8. B på Hyldagerskolen i Albertslund.
Se vinderfilmen på www.lommefilm.dk.

Publiceret 11 May 2011 09:00