Justitsminister Lars Barfoed skal på besøg i Askerød. Foto: Helle Moos

Justitsminister Lars Barfoed skal på besøg i Askerød. Foto: Helle Moos

Lars Barfoed besøger Askerød

Justitsministeren besøger Askerød og deltager i offentligt debatmøde, hvor alle er velkomne

Efter et møde på Karlslunde politistation, hvor justitsminister Lars Barfoed besøger bandeenheden Task Force Øst kommer justitsministeren til Askerød-bebyggelsen for at se de konstruktive tiltag, beboerforeningen og kommunen efter en årrække med uro har taget i fællesskab for at gøre området mere roligt og trygt for borgerne.
I forbindelse med besøget, der finder sted mandag 23. maj, er der arrangeret debatmøde under overskriften ”Hvordan stopper vi bandekriminaliteten?”.
Udover justitsminister Lars Barfoed (K) består panelet af Socialistisk Folkepartis integrationsordfører Astrid Krag, tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, beredskabsinspektør Torben Bang Christensen samt en ung mand på 22 år, der er kommet ud af bandemiljøet og nu er i lære som kok. Ordstyrer er byrådsmedlem i Greve kommune Brigitte Klintskov Jerkel (K).
Per Larsen fortæller lidt om kriminalitetsforebyggende indsats, samt hvordan han mener, at rekrutteringen til banderne kan stoppes. Torben Bank Christensen fortæller om det projekt, hvor beredskabet uddanner unge fra de udsatte miljøer til brandkadetter. Projektet har fået ”1-1-2 Nationalprisen” og ”LIVIA-prisen” i 2010. Projektet blev i Greve blandt andet iværksat for, at brandmandskabet ikke skal blive angrebet med sten og fyrværkeri, når de rykker ind i Askerød.
Debatmødet finder sted i Askerøds beboerlokale ”Stamhuset”, Digehuset 9 i Greve mandag den 23. maj 2011 kl. 17.00-18.30 og alle borgere er velkomne. Da der er begrænset plads, opfordres interesserede deltagere i at komme i god tid, idet pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet.Publiceret 11 May 2011 08:40