Arkivfoto.

Arkivfoto.

Sms skal huske os på aftaler med hospitalet

Region Hovedstaden indfører NemSMS

Af
Jesper Lundh

Alt for mange patienter bliver væk fra aftaler med hospitalerne - men nu håber Region Hovedstaden at kunne bekæmpe fraværet med NemSMS.
NemSMS går – som navnet mere end antyder – ud på, at de patienter, som er tilmeldt ordningen, modtager en sms, der minder dem om, at de f.eks. har en tid hos jordemoderen, at de skal til en forundersøgelse eller skal til en rutinekontrol på hospitalet.

"Vi har imødekommet mange patienters ønske om at få den slags remindere, som man i dag får fra sin frisør, tandlæge og andre," siger projektleder Sanne Jensen.

"Vi har en forventning om, at jo flere, der er tilmeldt og dermed husker aftalerne, jo færre aflyste behandlinger er vi dermed udsat for i regionen. I de økonomisk pressede tider, vi befinder os i, er det her en relativ let og god måde at udnytte ressourcerne," pointerer regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

Man tilmelder sig den nye service ved at oprette sig som bruger på www.borger.dk, hvorefter man kan vælge at modtage påmindelser og oplysninger fra fx Region Hovedstaden. Det er også herinde, man framelder sig igen samt ændrer mobilnummer.

Løsningen bliver gradvist udbredt til alle hospitaler i løbet af 2011.

null

Publiceret 11 May 2011 10:57