Dronning Margrethe og præsident Lee Myung-Bak på vej.

Dronning Margrethe og præsident Lee Myung-Bak på vej.

Sydkoreas præsident ankommet til Fredensborg

Præsident Lee Myung-Bak fik flot velkomst i solskin

Slotsgade i Fredensborg var prydet med flag, gardehusarerne var troppet op, og selv politiet havde iført sig den fine gallahat, da dronning Margrethe onsdag middag bød den sydkoreanske præsident Lee Myung-Bak velkommen til landet. Mange almindelige borgere havde benyttet det gode vejr til en royal oplevelse i Slotsgade, hvor bl.a. kronprins Frederik kvitterede med at vinke ud af vinduet fra sin bil. For en gruppe sydkoreanere blev ventetiden til kortegens ankomst desuden brugt til at sikre adskillige minder til fotoalbummet af flag, hunde og den ventende paukerhest fra Gardehusarregimentet, der på grund af trommens vægt først stødte til de øvrige heste kort inden slottet.
Dronningen og prins Henrik havde sammen med kronprins Frederik selv hentet præsidentparret i lufthavnen, hvorfra turen gik til Fredensborg Slot, der onsdag aften også danner ramme om et gallataffel.
Præsidenten skal under sit todages besøg i Danmark bl.a. mødes med repræsentanter fra erhvervslivet, statsminister Lars Løkke Rasmussen og køre i elbil.
Se flere billeder i galleriet - billeder og video fra modtagelsen på slotstrappen kan ses her.

null

Publiceret 11 May 2011 12:22