Busserne i Roskilde Kommune får en økonomisk håndsrækning.

Busserne i Roskilde Kommune får en økonomisk håndsrækning.

Milliontilskud til busserne

Roskilde Kommunes busser kan se frem til en økonomisk støtte på ti millioner kroner

Folketinget har vedtaget et trafikforlig til samlet 700 millioner kroner, heraf 32 millioner kroner til busdrift. Den største post på 10 millioner kroner går til at forbedre busserne i Roskilde.
Formand for teknik- og miljøudvalget i Roskilde Kommune Torben Jørgensen glæder sig over, at kommunens nye busplan nu får et ekstra løft.
"For passagererne vil det betyde mere tilgængelighed, oftere busser, hurtigere busser og præcise busser. Vi skal have flere borgere fra den lille firhjulede over til den store firhjulede," siger Torben Jørgensen.
De 10 millioner kroner kommer fra to forskellige puljer, nemlig fremkommelighedspuljen og passagerpuljen. I den første pulje får kommunen et tilskud på 1,66 millioner kroner. De skal bruges på tre projekter i Roskilde by.

Fokus på kampagner

Passagerpuljen består af 8,1 millioner kroner. Dette projekt skal drives af parterne Roskilde Kommune, Arriva, DSB og Movia.
Projektet sætter fokus på de passagerrettede kampagne- og udviklingsaktiviteter, herunder chaufførerne som servicemedarbejdere i dialogen med passagererne.

Publiceret 15 May 2011 07:15