Alle foto: John Jessen Hansen

Alle foto: John Jessen Hansen

16 meter lang og seks ton tung rulletrappe kom på plads

Shoppingcentret Gallerierne i Hillerød fik onsdag ny rulletrappe på plads ved Netto-indgangen

Det krævede nogle stærke maskiner og et godt koordineret arbejde, da Gallerierne onsdag kom et skridt nærmere en færdiggørelse af deres ombygning.

Her kom en 16 meter lang og seks tons tung rulletrappe nemlig på plads i gården ved Netto.

Rulletrappen blev for et halvt års tid siden pillet ned og kørt til opbevaring på en mark syd for Hillerød. Da den skulle væk, standsede det hele trafikken på Nordstensvej, fortæller teknisk chef i Thyssen Krupp, Ole Pedersen:

"Den gik helt over på den anden side af Hostrupsvej. Folk holdt stille og kiggede, mens der bare blev ved med at komme rulletrappe ud af vinduet," fortæller han med et smil.

Færdig midt i juni

Onsdag blev rulletrappen, som før stod foran Telenor, så placeret udenfor centret i gården. Torsdag begynder arbejdet så med at dække den med glasfacaden, der rykkes to meter, så rulletrappen bliver placeret indenfor i centret. Det skal være med til at gøre centret lettere at finde rundt i, forklarer marketingchef Tomas Rosendal:

"Så kører rulletrappen parallelt med den anden rulletrappe, og det kan give kunderne en bedre opfattelse af, hvor de kommer op og ned i centret. Det, der kan have været et problem før i centret, er, at man skulle op med én rulletrappe et sted i centret og ned med en anden et helt andet eller tredje sted. Nu prøver vi at bygge et mere enkelt center, hvor man ved, hvor man skal ned igen. Det gør det visuelt lettere at overskue centret."

Gallerierne skal nu bare have færdiggjort ombygningen af deres indgang, hvor glaspartiet skal flugte med Matas' facade, og så er ombygningen færdig. Det bliver ifølge marketingchefen omkring den 15. juni.

"Nu er huset bedre rustet til at tage imod nye lejere. Det er væsentligt mere lyst og fremkommeligt," siger han og glæder sig i øvrigt over den nye irma, og at Bilka er på vej til byen.

"Det er godt for byen og for os, at der sker noget," siger han.

null

Publiceret 19 May 2011 07:30