Lars Von Triers kontroversielle udtalelser rammer ham nu. Foto: Zentropa

Lars Von Triers kontroversielle udtalelser rammer ham nu. Foto: Zentropa

Lars Von Trier smidt ud af filmfestival

Lyngby-instruktøren Lars Von Trier er efter en række kontroversielle udtalelser blevet bandlyst fra filmfestivalen i Cannes

Af
Af Theis Otzen

Filminstruktøren Lars von Trier, der er bosat i Lyngby, er blevet smidt ud fra filmfestivalen i Cannes. Det sker mindre end et døgn efter, at han på et velbesøgt pressemøde kom med en stribe kontroversielle udtalelser om jøder og Adolf Hitler. I timerne efter det bizare pressemøde gik Von Triers udtalelser verden rundt og trods en beklagelse senere onsdag aftten, har festivalledelsen angiveligt fået nok.

Nyhedsbureauet AP melder nemlig, at festivalens bestyrelse er blevet enige om at Von Trier ikke længere er velkommen i den franske kystby.
"Jeg vidste gdt, at bestyrelsen for filmfestivalen skulle holde møde i dag, men jeg gar ikke hørt noget endnu," siger Lars von Triers producent Peter Aalbæk til Politiken.
Hans film Melancholia er dog stadig med i den prestigefyldte filmkonkurrence.

Det sagde Von Trier

"Jeg var glad for at være jøde, men så kom Susanne Bier, og så var jeg ikke glad for det længere. Jeg er i virkeligheden nazist, det har også givet mig megen glæde." Han fortsatte: "Jeg ved, at Hitler gjorde nogle forkerte ting, men jeg forstår ham, selv om han ikke var en god fyr. Jeg har intet imod jøder, men Israel er en "pain in the ass"

Publiceret 19 May 2011 13:23