Til kamp mod bompenge

Venstre-politiker tager initiativ til foreningen 'Bilister mod betalingsringen'

Af
Af Mikael Østergaard

I den fælles økonomiske plan 'Fair Løsning 2020' foreslår Socialdemokraterne og SF, at borgere, der arbejder i København og kører frem og tilbage i bil, skal betale bompenge, når de krydser grænsen til Københavns Kommune.

Det forslag er folketingskandidat for Venstre i Storkøbenhavn, Jakob Engel-Schmidt, blevet så oprørt over, at han har indkaldt til stiftende generalforsamling i foreningen 'Bilister mod betalingsringen' på fredag kl. 15.30 på Lyngby Rådhus.

?Det er helt urimeligt, at Storkøbehavns bilpendlere skal straffes med en betalingsmur om København. Danmark har i forvejen verdens højeste bilafgifter, hvorfor det ikke hører noget steder hjemme at straffe helt normale mennesker for at køre på arbejde. En overset konsekvens af betalingsmuren er behovet for massive parkeringsanlæg i Lyngby, Gentofte, Gladsaxe og kommunerne på Vestegnen, der skal bruge kommunale midler på at anlægge parkeringshuse, mens København omdanner deres kommunegrænse til en regulær pengemaskine?, siger Jakob Engel-Schmidt.

Publiceret 19 May 2011 07:00