Vibeke Storm Rasmussen mener, at man skal vise politikerne respekt i stedet for at brokke sig, hver gang de tager på studierejser. Foto: Martin Warming

Vibeke Storm Rasmussen mener, at man skal vise politikerne respekt i stedet for at brokke sig, hver gang de tager på studierejser. Foto: Martin Warming

Vibeke Storm om studierejser til 1,4 mio.:

Vis politikerne respekt

Pengene er givet godt ud, når politikerne i Region Hovedstaden bruger 1,4 millioner kroner på studierejser til blandt andet Sydkorea, mener regionsrådsformanden

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det bliver en dyr fornøjelse, når i alt 24 regionsrådspolitikere fra Region Hovedstaden til efteråret rejser ud i den store verden for at hente inspiration.

Til oktober tager otte politikere på studierejse til England og Skotland for blandt andet at studere patientsikkerhed, og i november rejser 16 regionspolitikere til Sydkorea for blandt andet at kigge nærmere på, hvordan man skaber øget vækst og konkurrenceevne i en storbyregion.

Turen til England og Skotland kommer til at koste skatteborgerne i Region Hovedstaden 231.000 kroner, mens regningen for studierejsen til Sydkorea ender på 650.000 kroner. 

I april brugte otte politikere fra Region Hovedstaden 514.000 kroner på en studierejse til San Francisco.

Den samlede regning for de tre studierejser lyder dermed på næsten 1,4 millioner kroner - men pengene er givet godt ud, mener regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

"Vi bliver simpelthen nødt til at uddanne os og få viden og erfaringer fra andre steder i verden. Som politiker skal man være indstillet på at dygtiggøre sig, og vi skal give vores politikere de udviklingsmuligheder, som de har brug for," siger Storm Rasmussen.

Men hvorfor skal I rejse helt til Sydkorea for at dygtiggøre jer?

"Det er for at have en sikkerhed for at se noget, som vi ellers ikke har mulighed for at se. Noget, der kan være med til at løfte hovedstadsregionen. Vi lever i en global verden og må ud og se, hvordan andre gør det, og i Sydkorea har man stået med de samme problemstillinger, som vi har her i Region Hovedstaden," siger regionsrådsformanden.

Vis respekt
Vibeke Storm Rasmussen synes i øvrigt, at man skal lade være med at brokke sig, hver gang politikerne tager på studieture.

"Jeg synes, man skal vise politikerne den respekt, de fortjener. De har valgt at dygtiggøre sig for at kunne løse opgaver for befolkningen i Region Hovedstaden, og man skal huske på, at regionsrådsmedlemmerne bruger deres fridage på de her studieture," siger Storm Rasmussen, der ikke er i tvivl om, at studieturene tjener et formål.

"Vores ambitionsniveau er at give befolkningen i Region Hovedstaden det bedste af det bedste, og min erfaring siger mig, at der kommer noget ud af at tage på studietur," siger hun.

I oplægget til studierejsen til England og Skotland står der blandt andet, at turen er tilrettelagt sådan, at regionsrådsmedlemmerne bliver inspireret af de programmer og resultater, der er opnået i det engelske og skotske sundhedsvæsen, og politikerne skal blandt andet besøge hospitaler og Det skotske center for patientsikkerhed.

De 16 regionsrådsmedlemmer, der skal med på studierejsen til Sydkorea, skal blandt andet kigge på højhastighedstog og besøge den danske ambassade. Politikerne får dog også tid til en guidet tur til den demilitariserede zone på grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

null

Publiceret 19 May 2011 11:45