Claus Grønkjær Christensen henter inspirationen til sin musik i hverdagen.

Claus Grønkjær Christensen henter inspirationen til sin musik i hverdagen. "Rosenholms Allé" blev eksempelvis til på en løbetur.

Aarhus-musiker hitter på Dansktoppen

Claus Grønkjær Christensen har succes med sangen "Rosenholms Allé"

Af
Af Hanne Vammen

På væggen hænger der et fotografi af Keith Richards fra Rolling Stones sammen med flere guitarer.
Vi er i Claus Grønkjær Christensens øvelokale i parcelhuset i Hasle. I øjeblikket hitter han på DR's Dansktop Liste med sangen "Rosenholms Allé", der kom ind som en bobler men ugen efter lå nummer tre og i lørdags nummer seks.
Claus Grønkjær Christensen, 44 år, er uddannet socialpædagog og har i ni år arbejdet med specialundervisning på Vorrevangskolen i det nordlige Aarhus, men i fritiden er det musikken, det gælder.
"Jeg begyndte at spille trommer som 10-årig", fortæller Claus, der er vokset op i Kjellerup mellem Silkeborg og Viborg i et hjem med klaver, som ingen dog spillede på.
Men når der var familiefester, satte tanten sig til tangenterne, og onklen spillede på den medbragte violin. Og så blev der lyttet rigtig meget til musik i hjemmet i form af Elvis og Johnny Cash men også Giro 413 i radioen og til Dansktoppen.

Skrev til skuffen

"Jeg troede, jeg skulle være verdensberømt som 18-20-årig, men mens jeg ventede på det, fik jeg uddannelse og kone", fortæller Claus Grønkjær Christensen, der gennem 20 år spillede kopimusik fra 1950'erne og 1960'erne i festorkesteret "Dear Ones".
Han havde imidlertid gået og skrevet sange, der dog forblev i skuffen, indtil han for to år siden tænkte, at nu måtte det briste eller bære. Så han begyndte at finde folk til et band, der skulle spille hans eget materiale, og med et repertoire på 15 numre blev det til flere spillejob på de lokale værtshuse i Åbyhøj og Hasle.
Da bandet gik i opløsning, henvendte Claus Grønkjær Christensen sig til flere studier for at finde ud af, hvad en indspilning af numrene kostede. Økonomien rakte til et enkelt nummer "Rosenholms Allé" hos SB Studio, der bliver drevet af Søren Bundgaard, kendt fra Melodi Grand Prix, og det er det, der nu hitter på Dansktop Listen.

Drømmer om hel cd

"Jeg håber, at det kan føre til, at jeg kan indspille en hel cd", fortæller Claus Grønkjær Christensen, hvis musikstil er pop-rock-blues baseret og leder tankerne hen på Poul Krebs, Bamses Venner og Kim Larsen.
Inspirationen til musikken får han fra hverdagslivet. Det kan være, når han cykler på arbejde og ser folk løbe efter en bus, som de ikke når.
"Så skaber sætningen, de nåede ikke bussen, tanker som, hvorfor skulle de nå den, hvor skulle de hen, og hvad skal man nå i livet", forklarer han.
"Rosenholms Allé" blev til på en løbetur, hvor han ved kolonihaverne i Viby så et skilt med vejnavnet, og inden, han var hjemme, var de to første vers og et halvt omkvæd lavet.

Publiceret 20 May 2011 06:00