Farshad Kholghi laver grin med Villy Søvndal

Farshad Kholghi hitter med Villy Søvndal sketch i Århus Revyen "Tilbage til Friheden"

Af
Af Peter Mygind Thomsen


Arrangement: Århus Revyen - Tilbage til Friheden
Medvirkende: Anne Louise Hassing, Farshad Kholghi, Sigurd-Emil Roldborg, John Batz
Instruktør: Dan Schlosser
Tid: Onsdag den 18. maj (premiere) – spiller frem til 25. juni
Sted: Tivoli Teatret i Tivoli Friheden
Varighed: 2t. 20 min. inkl. pause
Karakter: 4 ud af 5 stjerner
På en smålun aften med den specielle premierestemning og blandt diverse kendisser var der lagt op til en munter aften i komikkens tegn. Det blev i den grad en varm aften i en tætpakket og udsolgt teatersal, hvor temperaturen næppe var under 25 grader.
Som i sidste års forestilling var både Farshad Kholghi og John Batz med, hvilket nærmest er garanti for god underholdning – og også var det. De blev godt suppleret af Sigurd-Emil Roldborg og Anne Louise Hassing, hvor sidstnævnte kom med på et afbud, da Pernille Vallentin blev gravid. Louise er mest kendt for rollen som Ida i Krønikken og for sin medvirkning i showet ”City Singler” sidste år.
Revyen har det man normalt forbinder med og forventer af en revy. Uhøjtidelige indslag, monologer, dialoger, sange samt mandehørm og sketcher under bæltestedet. Årets udgave har også en snert af stand-up over sig, og temaerne spænder vidt fra hensynstagen i det offentlige rum, (mis)brug af nutidens tekniske medier samt begrebet ”frihed” som er genganger i flere numre, hvilket jo er meget passende i forhold til revyens navn og placering.
Et af højdepunkterne er, hvor Farshad Kholghi spiller Villy Søvndal (med søvn i øjnene) i forberedelse til samt under en tv-transmission. Det gør det selvfølgelig ikke mindre underholdende at selv samme person var til stede i salen denne aften. Politik var ikke overraskende et tema i flere sketcher og de blå og røde farver blev brugt, så nogle formentlig gik fra salen med en form for politiske tømmermænd. Farshad er i øvrigt en glimrende sprællemand og med sine akavede bevægelser, sublime mimik og en medfødt talegave er han perfekt i roller som udlænding og indvandrer. At han i rollen som græker tabte sit kunstige skæg i varmen, gjorde det kun sjovere.
John Batz er både medvirkende og kunstnerisk leder i revyen, og med mange års erfaring er det ham der trækker det tunge læs – på glimrende vis. Blandt andet når definitionen på minimælk skal bestemmes, og når han spiller Lars Løkke Rasmussen.
Man kunne godt have suppleret showet med flere sketcher med et lokalt præg relaterende til Århus og omegn. Det ændrer dog ikke på et godt helhedsindtryk og at de 4 medvirkende i hvert fald tog sig friheden til at være platte og sjove i en hed kulisse.
 

Publiceret 20 May 2011 12:00