Dronning Margrethe på Marselisborg Slot. Foto: David Bering.

Dronning Margrethe på Marselisborg Slot. Foto: David Bering.

Mød Dronning Margrethe i hendes sommerhus

Dronning Margrethe taler ud om sit forhold til Aarhus og "sommerhuset" Marselisborg Slot i ny bog

Dronning Margrethe fortæller i bogen "Århus i hjertet," at hun i starten var noget skeptisk, da hendes far for 43 år siden spurgte, om hun og Prins Henrik ville overtage Marselisborg Slot.
"Jeg kendte kun huset som ret gammeldags og mørkt, og jeg havde ikke rigtigt noget forhold til det," fortæller Dronning Margrethe, som journalisten Søren Højlund Carlsen og fotografen David Bering har besøgt på Marselisborg Slot.
Dronningens skepsis blev dog hurtigt vendt til glæde, og hun og prinsen tilbringer hvert år det meste af sommeren på slottet i Aarhus, som de altid glæder sig til at komme til, fortæller hun i bogen.
Journalisten og fotografen har interviewet og fotograferet 15 personer, som enten bor eller har boet i Aarhus og har et særligt forhold til landets næststørste by. Hver person er blevet interviewet på et sted i byen, som har en særlig betydning for dem.
Jørgen Leth tager læseren med på en erindringstur til den forfaldne cykelbane i Aarhus, som har betydet meget for forfatteren og cykelentusiasten.
Fodboldspilleren Peter Graulund er fotograferet og interviewet på Stadion, Bjørn Lomborg i Væksthusene i Botanisk Have, og Renée Toft Simonsen tager læseren med i Riis Skov og på Den Permanente.
"Bogen er vores beskedne måde at hylde byen, dens mennesker og steder på," siger forfatteren Søren Højlund Carlsen.
Udover de nævnte personer medvirker blandt andre også Tv-journalisten Rasmus Tantholdt, kommentatoren Henrik Qvortrup og forfatteren Elsebeth Egholm.

Jørgen Leth. Foto: David Bering.

Jørgen Leth. Foto: David Bering.

Ny bog

Søren Højlund Carlsen og David Bering: Århus i hjertet 200 sider med mange fotos, vejledende pris 200 kroner Bogen udkommer 26. maj på Turbine forlaget, Aarhus

Publiceret 20 May 2011 15:00