Modelfoto: Colourbox

Modelfoto: Colourbox

Designertyve hyggede sig med hash bag i varebil

Unge tyve taget på fersk gerning i stjålen varebil, hvor de sad og røg hash i stjålne designermøbler

Opdateret klokken 16.15
Fem designertyve blev tirsdag eftermidag overrasket af en hundepatrulje, mens de sad og røg hash bag i en varebil.
Østjyllands Politi fik tirsdag 24. maj klokken 17.45 en henvendelse fra en borger på Rydevænget i Hasle, der havde lagt mærke til en mistænkelig varebil, som unge mænd gik ind og ud fra.
En hundepatrulje rykkede ud og fandt bilen, som ved første øjekast var tom. Der sad ingen på førersædet eller passagersædet, men da de åbnede døren til varerummet, blev de mødt af fem personer.
"De sad og hyggede sig i kostbare designermøbler, og der lå hashrester på gulvet," fortæller politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.
En af de fem personer i varebilen havde 63 gram hash på sig, og de blev alle lagt i håndjern.
Det har vist sig, at designermøblerne, personerne hyggede sig i, alle er stjålet. Nogle af dem stammer fra et indbrud på Jernaldervej i weekenden, hvor der blandt andet blev stjålet adskillige Arne Jacobsen stole samt to biler. Den ene bil blev fundet i mandags, mens den anden stjålne bil viste sig at være den, tyvene blev fundet i.
Andre af designermøblerne i varebilen stammer fra et indbrud i en virksomhed på Olof Palmes Allé i Aarhus Nord, oplyser politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.
To af personerne, der begge er 18 år og bor i Aarhus V, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for tyverierne, fordi de har en kriminel fortid.
Den ene blev varetægtsfængslet i fire uger - den anden blev løsladt i retten.
De tre andre er blevet løsladt af Østjyllands Politi med en sigtelse for indbrud og tyveri.

Publiceret 25 May 2011 16:15