Ni millioner kroner ekstra i besparelser allerede i år foreslår et flertal i økonomiudvalget.

Ni millioner kroner ekstra i besparelser allerede i år foreslår et flertal i økonomiudvalget.

Ny sparerunde på vej i Egedal

Egedal skal spare yderligere 9 millioner kroner i år og 32 millioner ekstra fra 2013 og frem

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Sidste års genopretningsplan, der skulle reducere Egedals serviceudgifter med 423 millioner koner frem til og med 2014, viser sig ikke at holde helt stik.

Et serviceeftersyn af økonomien i april viser, at der er behov for yderligere stramninger, og derfor er der nu sendt et nyt sparekatalog ud, som er i høring hos borgerne frem til den 10. juni.

"Omprioriteringskataloget" indeholder langt flere besparelser, end der sandsynligvis bliver brug for, men det ligger fast, at der skal findes 9 millioner kroner allerede i år og 32 millioner kroner ekstra fra 2013 og frem.
Lokalavisen har dykket ned besparelsesforslagene for i år.

Her ligger blandt andet forslag om at spare 3,6 millioner kroner på divese puljer i ledelse og personale, effektiviseringer i centralkøkken på 1,5 millioner kroner, 75.000 kroner i besparelser på vedligeholdelse af vandløb, 1,2 millioner på folkeoplysning og udskydelse af forsamlingshytten i Veksø til 2013.

Fra 2012 og frem er der mere dramatiske forslag. Her kan der blive tale om en lavere normering i fritidsklubberne, lukning af klubberne om aftenen og en ny nedsættelse af børnehavealderen.

På skoleområdet kan der næste år blive tale om at droppe svømmeundervisningen og at skære på personalet i både SFO og og det teknisk/administrative personale på skolerne.

Kritik

Omprioriteringskataloget blev sendt i høring af økonomiudvalget i sidste uge, men den procedure har fået kritik af Christian Friis Bach (RV) og Jørgen Hvidemose (Løsgænger).

"Det svarer til at gennemføre en hel budgetproces med meget kort høringsfrist, uden at materialet har været i udvalgene og i kommunalbestyrelsen og på et ufuldstændigt grundlag her kun få måneder før den normale budgetprocedure," siger Christian Friis Bach blandt andet.

null

Publiceret 25 May 2011 04:00