Henrik Qvortrup.
Foto: David Bering.

Henrik Qvortrup. Foto: David Bering.

Henrik Qvortrup:

Aarhus irriterer mig

Aarhus er en by med en urimelig stor selvforståelse, mener kommentatoren Henrik Qvortrup

Aarhus er en smuk og dejlig by. Det synes Henrik Qvortrup, politisk kommentar på TV 2, der selv er vokset op i Aarhus og har gået på Hasle Skole og på Århus Statsgymnasium.
Men - for der er et men - Aarhus er samtidig en by, der irriterer ham, og byen burde gå til psykolog. Det fortæller Henrik Qvortrup om i bogen "Århus i hjertet," der udkommer torsdag i denne uge.
"Aarhus er en by med en urimelig stor selvforståelse, der irriterer mig. Der er mange aarhusianere, der synes, at byen er verdens centrum, og det syntes jeg måske også selv, da jeg boede i byen. Men det er byen jo ikke," siger Henrik Qvortrup.
Han mener, at Aarhus burde glæde sig over at være en dejlig dansk provinsby med 300.000 indbyggere i stedet for at insistere på at være "verdens mindste storby."
"Den her insisteren på, at der sker mere her end i København, og at det ikke kan blive internationalt og stort nok i attituden - det synes jeg er meget provinsielt. Lad nu være med at få storhedsvanvid - den selvforståelse irriterer mig. Det virker, som om Aarhus har et mindreværdskompleks, der gør, at man død og pine skal hævde sig," siger Qvortup.

Hvad mener du?

Har Aarhus storhedsvanvid, og burde vi droppe de store armbevægelser og snakken om "verdens mindste storby"?
Du kan give den mening til kende i kommentarfeltet herunder - samt deltage i web-afstemningen her på siden, hvor vi spørger, om Aarhus burde gå til psykolog.

null

Publiceret 25 May 2011 05:00