17-årig dømt for tre røverier

Tre røverier inden for kort tid i Hillerød er sammen med blandt andet grov vold årsag til lang straf til 17-årig

Af
Tim Panduro

Det var et omfattende anklageskrift, politiets anklager kunne opremse mod en blot 17-årig dreng, der tidligere på måneden var for retten i Hillerød:
Indbrud, hærværk, grov vold, vidnetrusler – og ikke mindst en stribe røverier.

I alt 15 punkter måtte anklageren igennem.

Blandt de alvorligste forhold var tre røverier i Hillerød. 27. oktober klokken 21.42 indfandt han sig på Hotel Hillerød. Her pegede han på receptionisten med en softgun og krævede penge. De 3644 kroner var dog ikke nok for ham.

6. december indfandt han sig således på Shell på Københavnsvej 53. Her truede han med en softgun – og det gav ham 1.338 kroner.

Fire dage senere aflagde han besøgt i Danske Banks afdeling på Munkeengen . Blot to minutter før lukketid gik han til disken, tog ladegreb på en attrappistol og sagde ”money, money.” Det fik han – nærmere bestemt 78.900 kroner.

Den unge røver blev kort efter varetægtsfængslet. Det hindrede ham dog ikke i at begå grov kriminalitet.

Tæv for manglende hash

Han blev anbragt på den sikrede institution Sølager i Hundested, og her truede han en anden beboer med, at han ville blive smadret, hvis ikke han fik sin kæreste til at tage hash med. Truslerne blev til alvor 2. marts, hvor den anden beboer blev overfaldet og fik knytnæveslag og spark i maven, så han mistede bevidstheden. Mens han var bevidstløs, sparkede den 17-årige ham i hovedet med stor kraft.

Den 17-årige blev blandt andet også dømt for at have overfaldet et vidne med ordene ”du fucker med de forkerte” og derefter væltet vidnet omkuld og sparket ham to-tre gange. Det skete på Hulvejen i Hammersholt 28. april sidste år, hvor vidnet påtalte, at den 17-årige malede graffiti på en spejderhytte. Desuden blev han blandt andet dømt for en række indbrud og tyverier.

Straffen blev to et halvt års fængsel, en række erstatninger samt sagens omkostninger.

Den 17-årige erkendte store dele af anklageskriftet og blev efter vidneførsel dømt for samtlige forhold.

null

Publiceret 27 May 2011 06:00