Michael Lytken blev 10. maj kort før midnat overfaldet af en røver, der lår på lur i buskene bag ham.

Michael Lytken blev 10. maj kort før midnat overfaldet af en røver, der lår på lur i buskene bag ham.

Michael blev røvet med jagtkniv

18-årige Michael Lytken fra Solbjerg fik en jagtkniv stukket op i hovedet og frarøvet sin mobiltelefon

"Den har du ikke brug for mere." Disse ord fik 18-årige Michael Lytken fra Solbjerg smidt i hovedet af en mørklødet mand, da han tirsdag 10. maj lidt før midnat var stedet af bus nummer 202 i Solbjerg Hovedgade.
Her gik den 18-årige fyr langs stien, præcis som han har gjort mange gange før. Alle gadelygterne var slukket, og det eneste lys der var, kom fra hans mobiltelefon, som han gik og skrev med kæresten fra.
Og pludselig kom der en mand ud af buskene bag ham og hev fat i ham.
"Jeg stod med min telefon i hånden, og han sagde til mig: "Den der har du ikke brug for mere." Og i samme øjeblik stak han en jagtkniv op i hovedet på mig. Jeg kan ikke huske, om jeg sagde noget. Normalt er jeg rimelig rapkæftet, så det skulle ikke undre mig, hvis jeg har sagt noget. Men jeg gav ham i hvert fald telefonen. Jeg nåede at se ham i øjnene, og det var faktisk ret ubehageligt," fortæller Michael Lytken, der er HF-elev på Viby Gymnasium.

Stoppede røveren

Foruden hans mobiltelefon forsøgte overfalds-manden også at stjæle Michaels skuldertaske. Her lå der en helt ny bærbar, skolebøger, pung og nøgler.
"Han sagde: "Den har du heller ikke brug for." Jeg pacificerede ham, og jeg tror, at jeg sparkede ud efter ham. Jeg tænkte virkelig ingenting. Han mistede balancen og trådte nogle skridt tilbage. Han tabte kniven, og så begyndte jeg at spurte i den retning," siger Michael, mens han peger fremad med sin arm.
"Jeg vendte mig ikke om overhovedet, så jeg aner ikke, om han løb efter mig. Jeg havde jo gjort modstand, så jeg tror det ikke," fortæller Michael, der stadig er mærket af overfaldet og bliver ved med at se det som flashback hele tiden.

Store søvnproblemer

Adrenalinen pumpede rundt i kroppen på fuld hammer, og han fik ikke lukket et øje hele natten. Det er først indenfor de seneste dage, at Michael atter kan sove nogenlunde normalt igen.
"Jeg kunne slet ikke finde ro. Jeg har vendt og drejet, hvad der skete, og jeg har tænkt det hele igennem mange gange, og spurgt mig selv, hvorfor, hvad der kunne være sket, og om jeg kunne have taget fysisk skade," siger Michael, mens han står på gerningsstedet.
Selv om han har fået overfaldet lidt mere på afstand, står dagen stadig helt tydelig i hans hukommelse.
"Jeg kan huske alt omkring den dag, selv hvad tøj jeg havde på, og alt hvad jeg lavede. Det står så klart i mit hoved," fortæller Michael, der har været ved psykolog for at få bearbejdet den ubehagelige oplevelse.

Publiceret 29 May 2011 06:00