Michael forhindrede på denne sti i Solbjerg røveren i at stjæle hans taske, men han slap af sted med Michaels mobiltelefon.

Michael forhindrede på denne sti i Solbjerg røveren i at stjæle hans taske, men han slap af sted med Michaels mobiltelefon.

Rystet mor til Michael:

Jeg fløj ud af sengen

Dorthe Lytken, mor til Michael Lytken, har stadig overfalds-aftenen helt klar i hukommelsen

Da 18-årige Michael Lytken var sluppet væk fra overfaldsmanden på en mørk sti i Solbjerg, spurtede han hjem til forældrene. Her bragede han ind af døren, hvor han råbte, at han var blevet overfaldet, og at hans telefon var blevet taget.
Hans mor, Dorthe Lytken, vågnede med et sæt.
"Jeg røg ud af sengen som skudt ud af en kanon, og spurgte straks til, om han var kommet noget til," fortæller Dorthe og fortsætter:
"Det var en rystende oplevelse. Jeg tænkte, at det var løgn. Sådan noget sker aldrig for ens egne. Det er altid de andre, det går ud over. Jeg sørgede for at skrive alt ned omkring gerningsmanden, mens Michael stadig kunne huske det."
Hun kontaktede politiet, og mens hun talte i telefon med dem, traskede hun op og nedad køkkengulvet kun iført nattøj i ren og skær frustration og nervøsitet.

Ekstra opmærksom

Overfaldet har gjort, at både moren og Michael er blevet langt mere opmærksomme.
"Jeg ringer og tjekker, at han ikke går alene, når han er ude, og jeg spørger til, hvordan han kommer hjem. Den eneste gang han er gået alene siden, hvor det har været mørkt, talte han i telefon med mig hele vejen," fortæller moren.
Også Michael har taget sine forbehold efter det ubehagelige overfald.
"Jeg tjekker folk ud, også på gymnasiet. Jeg føler mig klar i kroppen hele tiden til at kunne gøre modstand, hvis der sker noget igen. Det er ikke særlig behageligt. Generelt er jeg bare blevet mere opmærksom - i hvert fald på den type mennesker," siger Michael.

Røveri ingen hindring

Selv om han stadig er chokeret over røveriet, har han det fint med at være på gerningsstedet, og han går også stadig på stien - også når det er mørkt.
"Jeg har altid gået den her vej, og det bliver jeg ved med. Det er min trodsighed, der kommer op i mig. Overfalds-manden skal ikke forhindre mig i at gå her. Det skal han ikke bestemme," lyder det bestemt fra den 18-årige gut.

null

Publiceret 29 May 2011 07:30