Racing fylder ufatteligt meget i Morten Dons' liv. Han har sit eget racing-team i Formel Ford klassen og har netop afsluttet uddannelsen til autoteknolog.

Racing fylder ufatteligt meget i Morten Dons' liv. Han har sit eget racing-team i Formel Ford klassen og har netop afsluttet uddannelsen til autoteknolog.

Biler i blodet

Morten Dons er målrettet mod sin drøm om at blive professionel racerkører.

Af
Søren Bjerg Nielsen

For 22-årige Morten Donst er racerløb alt. Hans studie, hans job og hans hobby.
Til daglig læser Morten til autoteknolog, mens weekenderne går med racerløb i Formel Ford klassen på hans eget racing-team.
"Uddannelsen har meget teoretisk undervisning, hvor man for eksempel aflæser dataudregninger og ser på bilens opsætning. Altsammen for at forbedre omgangstiden. Så der er mange ting jeg lærer på uddannelsen som jeg kan tage med mig ud på banen," fortæller Morten, der netop har afsluttet de fire semestre autoteknolog uddannelsen består af.
Morten har kørt i Formel Ford klassen siden starten af 2011, men han har været vant til at sidde bag et rat siden barnsben. Fra Morten var 10 år gammel, har han været go-kart kører.
"Det er helt anderledes at køre Formel Ford. Jeg har selvfølgelig erfaring med nærkampssituationer på banen og vant til fart i kroppen, men det er noget lidt andet, når man pludselig kan komme op på 200 kilometer i timen," fortæller han.

Novice i topklasse

Selvom Morten er novice i Formel Ford klassen, har han allerede gjort et mærkbart indtryk i sin første sæson. Han ligger i den absolutte top, og er godt på vej til at vinde Danmarksmesterskabet.
Med et travlt ugeskema, hvor hverdagene har været opfyldt med skole og weekenderne med racerløb, har Morten alligevel haft mod på mere i motorsports-genren. Ved siden af arbejder han ved Racehall som instruktør, og er formand for Thy Motorsport Karting.
"Der måtte godt være 25-26 timer i døgnet," smiler Morten, "så jeg er tit nødt til at prioritere. Nogle gange har det været et spørgsmål om jeg skulle tage til Thy som formand til et arrangement, eller ud at køre Formel Ford. Og der vandt egoet så," griner Morten.

Prof-drømme

Drømmen for Morten er at blive professionel. Og med en karriere med både nordiske, danske og jyske mesterskaber bag sig, går det konstant i den rigtige retning på banen. Økonomien er en hårdere nød at knække.
"Det kræver mange penge at have det sjovt. Så samarbejdsaftaler er virkelig vigtige for at holde Formel Ford holdet kørende. Men jeg bruger stort set alle mine penge på racing, så der er ikke råd til lige at tage en bytur eller købe nyt tøj hver anden uge," fortæller Morten.

Publiceret 28 June 2011 07:00